Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін почав використовувати в Україні "сирійську тактику": США розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін почав використовувати в Україні "сирійську тактику": США розкрили деталі

Росіяни цинічно завдають повторних ударів, коли на місце приїжджають рятувальники та медики

26 квітня 2024, 08:55 comments2355
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська повторюють в Україні власну тактику в Сирії, завдаючи повторних авіаційних і ракетних ударів по цивільних. Як передає портал "Коментарі", про це під час засідання Постійної ради ОБСЄ заявив тимчасово повірений у справах місії США при ОБСЄ Тімоті Ганвей, пише "Укрінформ".

Путін почав використовувати в Україні "сирійську тактику": США розкрили деталі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Я хотів би зосередитися на вірогідних повідомленнях про те, що російські військові завдають повторних ударів в Україні по цивільному населенню, в тому числі по парамедиках та особах, які прибувають, щоб допомогти жертвам першого удару. Російський уряд наслідує власний приклад у Сирії, де він здійснив десятки таких авіаударів, унаслідок яких загинули цивільні, співробітники екстрених служб та гуманітарні працівники", — зазначив Тімоті Ганвей.

За словами дипломата, у звіті Московського механізму ОБСЄ 2022 року експерти відзначили "чіткі закономірності порушення міжнародного гуманітарного права російськими військами під час бойових дій". Окремо розглядалися повторні атаки на громадянське населення, зокрема, удар "Калібром" 1 березня 2022 року за площею Свободи перед Харківською ОВА.

"Через 5-7 хвилин після прибуття рятувальників стався другий удар аналогічною ракетою, яка потрапила до будівлі. Це означає, що рятувальники та поранені внаслідок першої атаки були навмисно обрані мішенню", — пояснив Ганвей.

Як він додав, з того часу з'явилися докази того, що країна-агресор вбила понад 90 медичних працівників, поліцейських та пожежників та поранила майже 350 цивільних осіб по всій Україні, використовуючи цю тактику.

Ганвей наголосив, що порушення міжнародного гуманітарного права окупантами не повинні залишатися безкарними, і ця кампанія РФ проти цивільного населення України має бути припинена.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в НАТО назвали Китаю умову для добрих відносин із Заходом: як це стосується Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юзик

29 квітня 2024, 11:41

И шо? как всегда обеспокоенность и ай я яй?

Партия 5.10

26 квітня 2024, 19:54

Да насрать ! В гнилой Укросрани полно своего внутреннего фашизма, честно говоря нет никакой разницы между рашкой и украшкой

пэтя шоко

26 квітня 2024, 15:29

мутин муйло

7

26 квітня 2024, 13:35

клята московія


Новини