Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко готується до війни: що закріпила Білорусь у військовій доктрині
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко готується до війни: що закріпила Білорусь у військовій доктрині

Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

26 квітня 2024, 10:12
Поділіться публікацією:

Білорусь поновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. У тому числі відправлення військових. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у військовій доктрині Білорусі.

Лукашенко готується до війни: що закріпила Білорусь у військовій доктрині

Путін та Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

"Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги дружнім державам на підставі двосторонніх і багатосторонніх міжнародних договорів Республіки Білорусь, зокрема спрямуванням військового контингенту для участі у відповідній діяльності з підтримання міжнародного миру та безпеки", — йдеться у документі.

У документі наголошується, що Білорусь розглядає будь-які дії із застосуванням військової сили, спрямовані проти учасників Союзної держави, як зазіхання в цілому і "вживатиме відповідних заходів у відповідь з використанням усіх сил і засобів, які перебувають у її розпорядженні".

Крім цього, у документі йдеться, що Білорусь буде готова надати будь-яку допомогу, включаючи військову, країні — члену ОДКБ у разі агресії проти неї.

У військовій доктрині також згадується Україна. Зокрема, Білорусь вважає, що "колективний Захід" спровокував "військовий конфлікт" в Україні та створив на найближчу перспективу осередок напруженості біля кордонів Білорусі.

"Дальша його підтримка, перешкоджання мирному врегулюванню створюють передумови для його ескалації та поетапного розширення числа учасників за рахунок Польщі та інших країн НАТО. Дані тенденції підвищують ймовірність залучення Республіки Білорусь до міжнародного збройного конфлікту", — йдеться у документі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи готова Білорусь вступити у війну проти України: Лукашенко в Москві зробив заяву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини