“Червоні лінії” Росії стираються дуже швидко, — військовий оглядач

Американские комплексы ATACMS-ракеты с дальностью поражения до 300 км. Фото: forbes.ua.

Будь-яка російська ескалація знаходить адекватну відповідь з боку партнерів України. Це відбувається від початку повномасштабного російського вторгнення і, очевидно, триватиме. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий оглядач Денис Попович, коментуючи заяву Білого дому про те, що рішення про передачу Україні ракет ATACMS дальністю 300 км прийнято у відповідь на застосування Росією північнокорейських балістичних ракет для обстрілів цивільної інфраструктури України.

Він зазначив, що Росія постійно ескалює ситуацію, власноруч домагаючись відповідної реакції цивілізованого світу. Такою реакцією стали й створення Контактної групи з оборони України (формат “Рамштайн”), й розширення НАТО, й постачання Україні озброєння країн-членів Альянсу.

“Чого Росія не зробила своїми руками? І далі робитимуть своїми руками. Своїми руками доведуть до того, що незабаром сюди [в Україну] й війська НАТО зайдуть: французькі, польські чи війська країн Балтії. Про це дуже активно розмови ведуться”, — сказав Попович.

Він підкреслив: будь-яка ескалація з боку Російської Федерації знаходить адекватну відповідь, і “червоні лінії”, які малює Росія, стираються дуже швидко.

“Ми ж пам’ятаємо їхні заяви про те, що не дай боже, ви завдасте удару по Криму — буде ядерна війна. Завдали удару по Криму. Не дай боже, ви хоч пальцем торкнетеся, хоч пір’їнка впаде з Кримського мосту так званого — наче щось страшне станеться. Вже двічі зруйнували цей Кримський міст. На мою думку, вже РФ сама змирилася з тим, що Кримського мосту не буде. Інакше як пояснити їхні спроби збудувати залізницю з Ростова до Криму через Бердянськ та Маріуполь? Не дай боже, вдарять по Росії — наче весь світ в труху. Вдарили вже неодноразово. І далі битимемо. Вже і по ядерній тріаді били, коли військова доктрина Російської Федерації абсолютно точно говорить про те, що не дай боже, удар по ядерній тріаді, хоча б загроза удару — це точно буде ядерна відповідь. Нема ядерних відповідей. Ми вже стільки показували, що “червоні лінії” перетворюються на коричневі, що, напевно, Європі та всьому світу вже час зрозуміти, що треба по-іншому говорити з Російською Федерацією: жорсткіше реагувати на всі їхні заяви”, — прокоментував військовий оглядач.

Читайте такожРакети ATACMS уже близько: як рішення Конгресу США вплине на фронт в Україні

Раніше радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати продовжать постачати Україні ракети ATACMS.

Прямий ефір