Аналітики ISW розкрили стратегічні плани Росії щодо Часового Яру

Аналітики ISW розкрили стратегічні плани Росії щодо Часового Яру

Окупанти активізували свої дії навколо Часового Яру, стратегічно важливого міста в Донецькій області, що залишається однією з головних цілей в їхніх військових планах на Сході України.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), ця зона є критичною для реалізації ширших стратегічних цілей Російської Федерації в регіоні.

Захоплення Часового Яру дозволить Росії значно розширити свої військові операції, включаючи наступи проти інших міст, що входять у важливий оборонний пояс Донеччини.
 
З марта 2024 року значне зміцнення російських сил у цьому регіоні свідчить про серйозність їхніх намірів.
 

«Спроба захопити Часів Яр відкриває перед Росією перспективи для значного оперативного прогресу у війні. Контроль над містом дозволить російським військам розпочати наступальні операції проти ключових оборонних пунктів у Донецькій області», — повідомляє ISW.

Водночас попри активізацію наступальних дій, аналітики ISW зазначають, що захоплення Часового Яру не буде легким завданням для Росії. Українські війська міцно утримують свої позиції, і підкріплення, яке очікується зі Сполучених Штатів, може ще більше укріпити оборону регіону.

«Російські загарбники справді становлять реальну загрозу для Часів Яру, однак велике питання залишається відкритим щодо швидкості та успіху їхніх планів», — резюмує ISW.

10:37
202
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні коментарі

А на російських машинах чомусь їздять, та з часом ...
Давайте ще напишемо, що Богдана Хмельницького зовс...
Та да, успіхи непогані. Авдос, Ласточкине — це ще ...

Последние новости Донбасса