close-btn

Розробник Worldcoin планує співпрацювати з PayPal та OpenAI

Попри регуляторні невдачі, компанія-засновник проєкту Worldcoin хоче укласти партнерство з гігантами PayPal та OpenAI

Розробник Worldcoin планує співпрацювати з PayPal та OpenAI

Фото: freepik.com

Worldcoin — це проєкт, який сканує райдужну оболонку очей людей, щоб надати їм цифрову ідентичність і криптографічні токени. Наразі компанія Tools for Humanity, що стоїть за Worldcoin, працює над розвитком співпраці з великими гравцями в галузі технологій і фінансів.

Минулого року проєкт працював із фірмою з кібербезпеки Okta Inc. над службою автентифікації «вхід за допомогою Worldcoin». Розробники можуть використовувати її як альтернативу або на додаток до подібних пропозицій від Apple Inc. і Google від Alphabet Inc.

А тепер головний виконавчий директор Tools for Humanity Алекс Бланія оглосив про потенційне партнерство з OpenAI. Водночас він відмовився надати приклади того, як це буде виглядати.

Читайте також: Binance оголосила про нові лістинги Solana, Worldcoin та Filecoin

«Є деякі природні речі в тому, як ми можемо і будемо працювати разом. Але ми ще нічого не готові оголосити», — сказав він.

За словами Бланії, співзасновник Worldcoin та гендиректор OpenAI Сем Альтман все більше бере участь у діяльності Tools for Humanity після запуску токена WLD у липні минулого року. Так, Альтман допомагає з найманням на роботу та розробкою стратегії та бачення компанії, але все ще надає пріоритет OpenAI.

Бланія також сказав, що Tools for Humanity вела переговори з платіжною компанією PayPal, але конкретних рішень наразі також немає. Своєю чергою представник PayPal зазначив журналістам, що компанія не коментує чутки чи припущення.

Вас може зацікавити: Віталік Бутерін похвалив Worldcoin: як відреагувала ціна WLD

З якими проблемами стикнулась компанія

Компанія Tools for Humanity, що стоїть за Worldcoin, зіткнулася з розслідуваннями в Німеччині та Аргентині та забороною в Кенії. Нещодавно регулятори в Іспанії та Португалії стверджували, що дітям дозволено проходити сканування очей і отримувати ідентифікатор на основі блокчейну, відомий як World ID, і наказали проєкту припинити збір даних.

Також токен Worldcoin, який торгується під тикером WLD, недоступний для учасників ринку в США через нормативні проблеми.

Бланія описав ретельну перевірку як частково пов’язану з відомим профілем його співзасновника Сема Альтмана. Tools for Humanity активно веде дискусії з регуляторами, але Бланія відмовився коментувати будь-які майбутні позитивні зміни на цьому фронті.

Він підкреслив, що компанія працює на законних підставах у всіх місцях, де доступний Worldcoin, і перевірку віку здійснюватимуть треті сторони.

Раніше ми писали, що Worldcoin залучає користувачів настільки ж амбітним, наскільки й суперечливим способом. Спираючись на обіцянку рівномірно розподіленої цифрової валюти в колективній власності, компанія прагне зібрати мільярд користувачів, використовуючи незвичайний механізм реєстрації: сканування райдужної оболонки ока. Але що не так із проєктом? Чому він викликає так багато суперечок і критики? Читайте в нашому матеріалі.

Ознайомтесь з іншими популярними матеріалами:

Як FUD та FOMO заважають трейдерам заробляти

Як заробляти в GameFi й приносити користь суспільству

Які сектора криптовалют приносять інвесторам найбільший прибуток

За матеріалами Bloomberg

google news