Існує реальна загроза захоплення ворогом Часового Яру на Донеччині 

Головне за день:

Російські війська продовжують наступ на Донецькому напрямку, прагнучи захопити якомога більше територій до прибуття в Україну американської військової допомоги.

Згідно з аналітикою Інституту вивчення війни (ISW), окупанти зосередили зусилля на Авдіївському напрямку, де їм найлегше досягти швидких тактичних успіхів, хоча ці успіхи й не матимуть значного оперативного значення.

Аналітики ISW попереджають про значну загрозу захоплення росіянами міста Часів Яр, яке розташоване на східній околиці Авдіївки. Ворожі війська активно атакують місто з березня, і їм цілком може вдатися його захопити, хоча й не швидко.

Також читайте: Білорусь перекинула підрозділ ППО до кордону з Росією: яка мета

Часів Яр має важливе значення, адже його захоплення відкриє росіянам шлях до подальшого просування вглиб української оборони на Донеччині.

В ISW вважають, що саме через очікування американської військової допомоги, яка значно посилить обороноздатність України найближчими тижнями, окупанти й намагаються захопити якомога більше територій зараз.

Російські війська перебувають приблизно за 30 км від Покровська, який вони визначили як оперативну ціль, та за 17 км від інших значних сіл на схід від нього.

Наступальні дії окупантів на Часів Яр активізувалися. Існує висока ймовірність, що росіяни кинуть всі сили на Авдіївський напрямок, адже там їм легше досягти успіху.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦