Українські "Абрамси" виведені з лінії фронту через російські безпілотники, - AP

Російські безпілотники змушують Україну переглянути використання американських танків "Абрамс".
 |  Автор: Мальцева Ольга
Українські "Абрамси" виведені з лінії фронту через російські безпілотники, - AP
Ілюстроване фото / Getty images

Україна поки що відійшла на другий план у своїй боротьбі з Росією, використовуючи бойові танки M1A1 "Абрамс", надані США, частково через те, що російська війна з використанням безпілотників зробила їхню роботу надто складною для того, щоб їх не виявляли і не атакували. Про це повідомили два американські військові чиновники в інтерв'ю агентству Associated Press.

Читайте також: Суд взяв під варту міністра аграрної політики Сольського

Видання нагадало, що США погодилися відправити 31 "Абрамс" в Україну в січні 2023 року після агресивної багатомісячної кампанії Києва, який стверджував, що танки, які коштують близько 10 мільйонів доларів за штуку, є життєво важливими для його здатності прорвати російську лінію фронту.

“Але з того часу поле бою суттєво змінилося, зокрема, через повсюдне використання російських розвідувальних дронів і дронів-мисливців-убивць. Ця зброя ускладнила для України захист танків, коли їх швидко виявляють і полюють на них російські безпілотники або снаряди”, - йдеться у повідомленні. 

Видання зауважило, що поширення безпілотників на українському полі бою означає, що "немає відкритої місцевості, якою можна просто проїхати, не боячись бути виявленим", - заявив журналістам у четвер високопоставлений представник оборонного відомства.

Читайте також: Понад 900 окупантів, 31 артсистема та 7 танків: Генштаб оновив втрати РФ за добу

Наразі танки відведені з лінії фронту, і США працюватимуть з українцями над перезавантаженням тактики, заявили заступник голови Об'єднаного комітету начальників штабів США адмірал Крістофер Грейді та третій представник оборонного відомства, який підтвердив цей крок на умовах анонімності.

Нагадаємо, в ISW повідомили, що захоплення Часового Яру матиме значні наслідки для оборони України на Донбасі. В Інституті вивчення війни вважають, що захоплення Часового Яру може відкрити шлях до значних українських оборонних рубежів.



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK