close-btn

Зайти у WhatsApp на iPhone тепер можна без пароля

У WhatsApp повідомили, що розгортають підтримку ключів доступу у версії програми для iOS

Зайти у WhatsApp на iPhone тепер можна без пароля

Зайти у WhatsApp на iPhone тепер можна без пароля Фото: unsplash.com

З цією функцією користувачі мессенджеру зможуть використовувати біометричні дані iPhone для входу – тобто Face ID або Touch ID.

Підтримка ключів з’явилася у версії для iPhone через кілька місяців після того, як компанія Meta почала поширювати її серед користувачів WhatsApp для Android у жовтні 2023 року.

Представник WhatsApp Заде Алсава повідомив, що користувачі iOS побачать оновлення «в найближчі тижні».

Вважається, що ключі є безпечнішими – це версія автентифікації, яка відмовляється від паролів і двофакторної автентифікації за допомогою SMS. Це також означає, що ви можете входити в систему, навіть якщо ви не підключені до мережі, оскільки ключ автентифікації зберігається у вашому телефоні.

Щоб перевірити, чи є у вас ця функція, потрібно знайти відповідну опцію в розділі Налаштування>Обліковий запис>Ключі (Passkeys).

Цікаве по темі: Кому належить WhatsApp

Алсаве каже, що користувачі, як і раніше, скануватимуть QR-код з меню «Пов’язані пристрої» в додатку для смартфонів, щоб увійти в WhatsApp на інших пристроях, «оскільки Mac і Windows не можуть бути основними пристроями для акаунта». Це схоже на те, як іноді працюють ключі-паролі при вході до сервісу в десктопних сервісах – за винятком того, що все, що вам потрібно зробити, це відсканувати QR-код ключа-пароля за допомогою стандартного додатку камери вашого телефону.

Що таке ключі-паролі

Ключі-паролі можуть замінити традиційні паролі власними методами автентифікації пристрою. Таким чином, ви можете увійти до Gmail, PayPal або iCloud, просто активувавши Face ID на iPhone, датчик відбитків пальців на телефоні Android або за допомогою Windows Hello на ПК.

При створенні пароля генеруються два різні ключі: один зберігається на веб-сайті або в службі, де знаходиться ваш обліковий запис, і приватний ключ, що зберігається на пристрої, який ви використовуєте для підтвердження вашої особи.

Звісно, якщо паролі зберігаються на вашому пристрої, що станеться, якщо він зламається або загубиться? Оскільки паролі працюють на різних пристроях, у вас може бути резервна копія. Багато сервісів, які підтримують паролі, також будуть повторно автентифікуватися за вашим номером телефону чи адресою електронної пошти або за допомогою апаратного ключа безпеки, якщо він у вас є.

Сховища паролів Apple і Google вже підтримують ключі, так само як і деякі менеджери паролів.

Нагадаємо, що у Instagram та WhatsApp зʼявився чат-бот на базі ШІ. Компанія Meta тестує Meta AI, свого чат-бота на основі великої мовної моделі, у WhatsApp, Instagram і Messenger.

Гігант соціальних мереж намагається розгорнути більше послуг ШІ після великих кроків у сфері від інших великих технологічних компаній.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Скільки грошей за секунду заробляє Марк Цукерберг

3 інвестиції, на які Воррен Баффет не витрачає гроші

Viber запускає нову функцію на основі ШІ – що вона робить

За матеріалами: The Verge.

google news