Головна Новини Світ ЄС Естонський політик подолає 1700 км на велосипеді, аби підтримати ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонський політик подолає 1700 км на велосипеді, аби підтримати ЗСУ

Естонський депутат поїде велосипедом з Таллінна до Києва, щоб зібрати гроші для ЗСУ

26 квітня 2024, 11:30
Поділіться публікацією:

Сьогодні, естонський депутат, член комісії з державної оборони Рійгікогу і парламентської групи Україна-Естонія, Крісто Енн Вага, вирушив з Таллінна до Києва на велосипеді, аби зібрати кошти на підтримку українських Сил оборони. Ця поїздка не просто фізичне випробування, але й глибоко символічний акт солідарності з Україною в умовах війни.

Естонський політик подолає 1700 км на велосипеді, аби підтримати ЗСУ

Естонський депутат поїде велосипедом з Таллінна до Києва, щоб зібрати гроші для ЗСУ

Вага розпочав свою мандрівку о 8 годині ранку з площі Вабадузе в столиці Естонії. Його супроводжує група підтримки, і разом вони планують подолати близько 1700 кілометрів за тиждень. Доїзд до Києва є не тільки спортивним досягненням, але й важливим збором коштів. Фінанси, зібрані спільно з організацією NAFO, будуть використані для купівлі необхідних повнопривідних автомобілів і FPV-дронів для українських захисників.

Заходи з збору коштів мають на меті придбання двох пікапів, оснащених камерами нічного бачення, брудозахисними шинами та вбудованими системами радіоелектронної боротьби за 18 тисяч євро. Також планується купівля 35 FPV-дронів за 14 тисяч євро, що значно посилить технічне оснащення українських військ.

Цей акт Вага не є першим випадком, коли люди вдаються до нестандартних методів підтримки України. Нагадаємо, минулого літа мер норвезького міста також доїхав до України на велосипеді, зібравши 540 тисяч гривень для ЗСУ, а люксембурзький журналіст Мішель Мертен подолав 2725 км на велосипеді для збору коштів.

Нагадаємо, що секретар Міністерства оборони Естонії Кусті Салм заявив, що Україні буде достатньо 120 млрд. допомоги від союзників, щоб перемогти Росію у війні. Естонія не тільки зробила підрахунки, а й запропонувала план, за яким Україна могла б отримати таку допомогу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини