В Україні переписали ціни на тепличні томати: скільки коштує салатний овоч

В Україні одразу після початку сезону зменшилась вартість томатів.
В Україні переписали ціни на тепличні томати: скільки коштує салатний овоч
Ілюстративне фото / Getty Images

Цього тижня в Україні помітно знизилася ціна на тепличні томати, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

За словами учасників ринку, це пов'язано із сезонним збільшенням пропозиції з місцевих теплиць, тоді як попит на цю продукцію помітно знизився.

"Представники українських тепличних комбінатів також наголошували на повній відсутності попиту на свою продукцію, тоді як пропозиція томату з місцевих господарств помітно збільшилася. В умовах, що склалися, виробники змушені були переглянути ціни в бік зниження", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Так, на сьогодні основні продажі місцевого томату ведуться в межах 90-120 грн/кг, що в середньому на 20% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Також на українському ринку були присутні й імпортні томати з Туреччини. До кінця робочого тижня імпортний томат пропонувався до продажу від 75 грн/кг, що в середньому на 16% дешевше, ніж тижнем раніше.

Читайте також:

Аналітики зазначили, що наразі місцевий томат в Україні надходить у продаж усе ж таки в середньому на 34% дорожче, ніж наприкінці квітня 2023 року.

Раніше ми писали, що в Україні зберігається тенденція повільного зниження вартості моркви. Ціни на овоч наближаються до історичних антирекордів для весни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK