В Україні все більше охочих отримати дозвіл на зброю: схвалюють 93% заявок

В Україні схвалюють понад 90% заявок на зброю.
В Україні все більше охочих отримати дозвіл на зброю: схвалюють 93% заявок
Ілюстративне фото / Getty Images

За 8 місяців українці оформили близько 226 тис. заявок на дозвіл отримати зброю, з них понад 210 тис. було схвалено. Середня кількість заяв у місяць зросла у 1,8 рази порівняно з першими місяцями існування Єдиного реєстру зброї. Про це повідомляє "Опендатабот", посилаючись на дані МВС.

Читайте також:

Так, у період з червня 2023 року по лютий 2024 року було схвалено 93% заявок, поданих до реєстру. А це понад 210 тис. дозволів.

Зазначається, що за перші три місяці роботи реєстру українці подали понад 57 тис. заявок, з них 87% було схвалено. Надалі попит на зброю зростав. Протягом наступних 5 місяців українці подали значно більше звернень - понад 168 тис. заявок. З них схвалили понад 160 тис. або 95%.

Читайте також:

Найчастіше запити подають через Єдине вікно, але, попри зростання бажаючих отримати дозвіл на зброю, його популярність знизилася. За 8 місяців існування сервісом скористалося понад 65 тис. людей. Більше половини заяв надійшло за перші три місяці роботи сайту.

При цьому за весь час до чат-боту звернулися понад 14 тис. осіб. 62% заяв було подано в перші 3 місяці.

Opendatabot

Нагадаємо, за словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, наразі в українців на руках може бути від 1 мільйона до 5 мільйонів одиниць трофейної зброї.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK