Головна Новини Політика зовнішня політика В Офісі президента відреагували на заборону консульських послуг для чоловіків
commentss НОВИНИ Всі новини

В Офісі президента відреагували на заборону консульських послуг для чоловіків

В Україні іде війна, а за кордоном знаходиться багато чоловіків, тому держава має право робити все можливе для збільшення шансів на виживання країни, заявив в інтерв’ю 24 каналу радник голови Офісу президента Михайло Подоляк

26 квітня 2024, 12:30 comments1065
Поділіться публікацією:

На території України зараз іде війна, вона захищає себе від невмотивованої агресії Росії, тому має право використовувати будь-які методи, щоб збільшити шанси на виживання, заявив Михайло Подоляк, коментуючи рішення МЗС обмежити доступ чоловіків до отримання консульських послуг.

В Офісі президента відреагували на заборону консульських послуг для чоловіків

Михайло Подоляк

За його словами, держава здійснює роботу тільки у межах своїх повноважень. При цьому він підкреслив, що всі громадяни України, навіть якщо вони використали незаконні механізми та втекли за кордон, мають обов’язки перед державою.

"І держава наполягає на тому, щоб, окрім права використовувати її сервісні послуги, громадянин України має усвідомити свої обов'язки чи ухвалити для себе відповідні рішення",
— сказав Подоляк.

Радник голови Офісу президента підкреслив, що не може зрозуміти всіх тих звинувачень, які протягом останнього часу лунають на адресу уряду чи влади загалом, мовляв, вони не мають права, обмежувати доступ до консульських послуг чи до отримання закордонних паспорті.

Як підкреслив Подоляк, держава має право і  може ухвалити будь-які рішення, адже мова йде про її виживання. За його словами, склалася дилема – в Україні іде війна, а багато чоловіків знаходяться за кордоном, очевидно, виходячи з того, що мова йде "не про їх країну", тому вони не хочуть для неї нічого віддавати.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що МЗС обмежило доступ до отримання консульських послуг чоловікам призовного віку. Таке рішення влади коментують неоднозначно. Одні експерти та політики вважають, що такими діями влада просто змусить чоловіків відмовлятися від українського громадянства. Інші ж вважають дії МЗС цілком виправданими, оскільки чоловіки, які вже два роки воюють на фронті, теж мають права, зокрема, на демобілізацію, не кажучи вже про ротацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Роман

26 квітня 2024, 11:38

а не пошли бы они нахуй ,пидарасы ебаные дети депутатов блядь на ламбах рассекают за границами,а работяг пресуют гандоны ебаные


Новини