Головна Новини Світ Китай Китай відреагував на звинувачення НАТО у підтримці Росії у війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відреагував на звинувачення НАТО у підтримці Росії у війні проти України

Представник китайського МЗС Ван Веньбінь відреагував на звинувачення генсека НАТО Єнса Столтенберга в тому, що Пекін постачає Росії технології, що використовуються для війни в Україні

26 квітня 2024, 12:55 comments1667
Поділіться публікацією:

Прес-секретар китайського зовнішньополітичного відомства Ван Веньбінь відреагував на звинувачення генсека НАТО Єнса Столтенберга в тому, що Китай постачає Росії технології та обладнання, які Росія використовує у війні проти України. Китайський дипломат заявив, що всі ці заяви не відповідають дійсності.

Китай відреагував на звинувачення НАТО у підтримці Росії у війні проти України

Ван Веньбінь

За його словами, такі заяви Столтенберга є безпідставними. Крім того, додав Веньбінь, вони посилюють напругу.

Представник китайського МЗС вкотре заявив про те, що Пекін нібито не є стороною "конфлікту" і жодним чином не залучений до "української кризи". Також дипломат підкреслив, що Китай і надалі залишається прихильним до ідей миру та діалогу між "конфліктуючими" сторонами.

Також Веньбінь підкреслив, що Пекін не надає зброю сторонам, що воюють. Крім того, він стверджує, що влада Китаю суворо контролює експорт товарів так званого подвійного призначення, зокрема цивільних безпілотників.

При цьому відомо, що Столтенберг стверджує протилежне. За його інформацією, Китай постачає Росії товари подвійного призначення, які вона використовує у війні проти України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" раніше розповідав про те, що посол США при НАТО Джуліанна Сміт заявила про те, що Китай вибрав сторону у війні Росії проти України. За її словами, Пекін стверджує протилежне, але в НАТО на такі заяви "не купляться". Як стверджує посол США, Китай надає Росії товари подвійного призначення, а також технології, які агресор використовує у війні проти України. За її словами, без цієї допомоги війна могла б піти за іншим сценарієм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини