close-btn

За скільки продали «епічний сатоші»

ViaBTC продав четвертий в історії «епічний сатоші» за 33,3 BTC (понад $2,1 млн)

За скільки продали «епічний сатоші»

За скільки продали «епічний сатоші» Фото: freepik.com

Майнінговий пул ViaBTC виставив на аукціон свій «епічний сатоші» і продав його за 33,3 біткоїна, що еквівалентно понад $2,1 млн на момент продажу. Аукціон, проведений на біржовій платформі CoinEx, проходив дуже палко, оскільки колекціонери та ентузіасти змагалися за цей сатоші.

Термін «епічний сатоші» відноситься до першого сатоші (найменшої одиниці Біткоїна) кожної епохи халвінгу. Епоха халвінгу відбувається приблизно кожні чотири роки, що збігається зі зменшенням винагороди для майнерів Біткоїна. Ці «епічні сатоші» є частиною системи нумерації Ordinals, яка класифікує сатоші на основі рідкісності та значущості в історичних віхах розвитку Біткоїна.

Нещодавно ViaBTC видобув блок 840 000, ініціювавши четвертий халвінг Біткоїна і отримавши цей «епічний сатоші» в процесі. Аукціон розпочався зі ставки в 1 BTC, учасники поборолися і підняли ціну до переможної ставки в 33,3 BTC.

Цікаве по темі: Ризики та вигоди від купівлі нещодавно запущених криптовалют

Схема нумерації Ordinals викликала суперечки та ажіотаж з моменту свого створення, створивши новий ринок для колекціонерів та інвесторів. Рівні рідкісності в системі Ordinals варіюються від «звичайних» до «міфічних», причому «епічні сатоші» виділяються як одні з найрідкісніших і найбільш затребуваних сатоші.

На ринках, що спеціалізуються на Ordinals, спостерігається підвищена активність, а ціни на рідкісні сатоші значно перевищують їхню номінальну вартість.

Аукціон з продажу цього «епічного сатоші» за понад $2,1 млн свідчить про культурне та історичне значення, яке ці рідкісні сатоші мають для біткоїн-спільноти. Оскільки екосистема Біткоїна продовжує розвиватися, очікується, що ринок рідкісних сатоші і пов’язаних з ними активів буде зростати.

Нагадаємо, що Біткоїн наближається до «хреста смерті». Це сигналізує про потенційну цінову турбулентність з ризиком падіння нижче $60 000 за BTC. Однак, на думку кількох інших експертів, це падіння може стати вигідною можливістю для учасників ринку.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

5 ознак краху Біткоїна, який покладе край бичачому циклу

Скільки біткоїнів зараз зберігає Tesla

Скільки б заробив Маск, якби замість Twitter вклав гроші в Біткоїн

За матеріалами: Bitcoin Magazine.

google news