Підозра у державній зраді: п'ятьом колаборантам загрожує довічне ув'язнення

Підозра у державній зраді: п'ятьом колаборантам загрожує довічне ув'язнення

За офіційною інформацією від Донецької обласної прокуратури, п'ять громадян було звинувачено у державній зраді та колабораційній діяльності, пов'язаній з участю в бойових діях на боці незаконних збройних формувань «ДНР» та армії РФ.

Троє мешканців міста Донецька з 2014 року брали участь у бойових діях на різних ділянках фронту, включаючи оборону Донецького аеропорту, міст Іловайськ та Дебальцеве. З 2022 року вони, як частина російської армії, були задіяні в наступах на Волноваху, Мар’їнку, Маріуполь та інші населені пункти.
 

Один з колаборантів, уродженець тимчасово окупованого Криму, підписав контракт на суму 800 тисяч рублів і був відповідальний за поставку боєприпасів на передову поблизу села Старомлинівка. Інший уродженець Макіївки, який добровільно пішов воювати після повномасштабного вторгнення РФ, був задіяний у фортифікаційних роботах на території Оленівської колонії.
 

Затримання підозрюваних відбулося українськими оборонцями поблизу міста Красногорівка, сел Старомлинівка та Старомихайлівка. Наразі вони перебувають під вартою в очікуванні судового розгляду, який може призвести до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.
 

Цей випадок є частиною ширшої кампанії правоохоронних органів України щодо ідентифікації та притягнення до відповідальності осіб, що співпрацюють з окупаційними силами.

13:15
175
RSS
Немає коментарів. Ваш буде першим!
Завантаження...

Останні коментарі

А на російських машинах чомусь їздять, та з часом ...
Давайте ще напишемо, що Богдана Хмельницького зовс...
Та да, успіхи непогані. Авдос, Ласточкине — це ще ...

Последние новости Донбасса