Естонія передала Україні два патрульні катери

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери для захисту морських шляхів у Чорному морі.

Як повідомили в Міноборони Естонії, катери допоможуть Україні забезпечити життєво важливі морські маршрути та захистити свої води від російської агресії.

Модель катерів відомство не називає, але до свого повідомлення прикріпило фото сторожового катера EML Roland. ВМС Естонії ще має подібний катер EML Risto.

Обидва були взяті на озброєння у 2020 році. Їх побудувала компанія Baltic Workboats (BWB). Ці катери призначені для роботи в екстремальних погодних умовах і доволі маневрені. На озброєнні у них два великокаліберні кулемети калібру 12,7 мм та дистанційно керована бойова станція FN Sea deFNder (12,7 мм).

Допомога Україні від Естонії

Раніше Естонія надала Україні протитанкові ракетні комплекси Javelin, гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові міни й гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби звʼязку, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту (шоломи тощо) та сухі пайки.

Крім того, Естонія не лише надає Україні зброю, але й співпрацює з іншими країнами для посилення цієї допомоги. Так, у співпраці з Німеччиною, Нідерландами, Норвегією та Ісландією було передано польові госпіталі.

20 березня Естонія оголосила про новий пакет військової допомоги на 20 млн євро. Туди ввійшли безвідкотні гармати, вибухівка, різні види артилерійських боєприпасів, протигази та снайперське спорядження.

Джерело news.online

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше