Головна Новини Світ Польща Дуда пояснив, чому в Польщі не збивають російські ракети. Чого бояться
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуда пояснив, чому в Польщі не збивають російські ракети. Чого бояться

Президент Анджей Дуда в інтерв'ю The Wall Street Journal пояснив, що Польща не збиває російські ракети над своєю територією, оскільки не хоче спричинити руйнувань своєї інфраструктури, а також не спровокувати втягування НАТО у війну

26 квітня 2024, 13:25
Поділіться публікацією:

Провокацією називає російській ракети, які залітають у повітряний простір Польщі, президент Анджей Дуда. За його словами, таким чином РФ просто хоче поширити війну і на країни НАТО.

Дуда пояснив, чому в Польщі не збивають російські ракети. Чого бояться

Анджей Дуда

При цьому очільник Польщі прокоментував останній інцидент, який мав місце 24 березня 2024 року, коли російська ракета перебувала у повітряному просторі Польщі протягом 39 секунд. Дуда підкреслив, що тоді у небо була піднята польська авіація та авіація союзників, проте вони не робили нічого для перехоплення ракети.

Як підкреслив Дуда, такі дії могли б призвести до удару по польській території, а також руйнування інфраструктури або людських жертв. За його словами, це є дуже небезпечною ситуацією, бо в ній можна було б сказати, що Росія розпочала війну проти Польщі.

При цьому польський президент ухильно відповів на запитання про те, як діятиме Варшава, якщо раптом російська ракета спричинить жертви в Польщі. Дуда підкреслив, що необхідно уникати ситуацій, які б дали змогу Росії заявити, що її на якісь дії спровокував НАТО.

Окрім того, президент Польщі додав, що НАТО не збивають російські ракети над територією України, оскільки не хочуть стати прямими учасниками війни з Росією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що під час однієї із масованих ракетних атак на Україну російська ракета порушила повітряний простір Польщі та перебувала там протягом 39 секунд. Польська сторона не збила ракету, а чекала поки вона розвернеться і полетить назад в Україну. Тоді і польські військові, і політики говорили про те, що вчинили абсолютно правильно і нібито НАТО навіть похвалило Варшаву за таке виважене рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 квітня 2024, 12:49

Більшість країн світу здатні уникати конфліктів. Тільки нацистські розкрадачі прагнуть максимально розширити приведену ними в Україну юдейсько-путинську кризу.


Новини