close-btn

Укрпошта анонсувала зміни в роботі

Національний поштовий оператор Укрпошта продовжує цифровізацію та автоматизацію процесів в компанії

Укрпошта

Фото: freepik.com

Укрпошта планує за три місяці повністю автоматизуватись та відмовитись від папірців, повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський.

«За три місяці компанія буде повністю роботизованою, всі посилки будуть оброблятись автоматично», — повідомив він.

Такі кроки дозволять обробляти близько 8 000 посилок на годину. Для порівняння: вручну обробляється лише до 600 штук.

Читайте також: Укрпошта отримала міжнародну нагороду – чим відзначилася

Водночас Смілянський визнав, що трансформації в компанії та підвищення технологічності несе за собою зміни серед працівників. За час його керівництва в компанії змінилось близько чотирьох команд, в першу чергу через велике навантаження.

Ще у 2016 році в Укрпошті було 80 тисяч співробітників, а дохід компанії становив 4 мільярди гривень. Зараз в компанії 35 тисяч працівників, дохід – 18 мільярдів гривень.

«Ми закрили всі регіональні дирекції. Це були місцеві царства, які стримували розвиток Укрпошти як загальнонаціональної логістичної компанії. Ми активно цифровізуємось. У цьому році папірців в Укрпошті більше не буде», — зазначає Смілянський.

Нагадаємо, державний поштовий оператор «Укрпошта» відкрив новий термінал в Києві з автоматизованими сортувальними лініями. Це дозволить значно пришвидшити доставку посилок.

Новий термінал «Київ Правий», може обробляти 5 посилок за секунду, тобто 18 000 посилок за годину і 400 000 посилок за добу. Йдеться про міжнародні великі та дрібні відправлення.

Також Укрпошта та DHL Global Match, спеціалізований підрозділ найбільшого у світі поштового та логістичного концерну DHL Deutsche Post, оголосили про партнерство у сферах транспортних послуг і перевезення поштових відправлень.

Співпраця двох компаній забезпечить надійність та швидкість українських відправлень за кордон. Зокрема, перевагами партнерства можуть скористатися експортери, які продають свої товари на міжнародних маркетплейсах.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Укрпошта оновила послугу карткових переказів: як скористатись

Нова транзакційна платіжна система для Укрпошти: розробники пояснили ціну та коли запрацює

Укрпошта знижує вартість доставки посилок в одну країну

За матеріалами Forbes

google news