Чим є насправді ці цяточки всередині яєць та чи можна їх їсти 

Головне за день:

Чи часто ви зустрічаєте на яйцях червоні або коричневі плями й турбуєтеся, чи можна їсти такі яйця? Попри те, що це видовище може бути трохи неприємним, експерти запевняють, що яйця з такими плямами можна споживати цілком безпечно, і відоме пояснення їх появи.

Червоні та коричневі плями на яйцях зазвичай є наслідком крові або м’яса. Ці плями не так поширені; менш як 1% комерційно вироблених яєць мають подібні дефекти. Однак існують фактори, які можуть спричиняти їх появу.

Кров’яні плями можуть утворюватися внаслідок кровотечі під час формування яєць у фолікулах, які мають густу мережу кровоносних судин. Ця кров може прилипати до поверхні яєчного жовтка, що призводить до появи червоних плям.

Також читайте: Неймовірна історія порятунку двомісячної дівчинки з “Титаніку”

М’ясні плями, з іншого боку, складаються з тканини, яка залишається на яйці під час проходження через яйцепровід. Обидва типи плям можуть бути безпечно видалені або просто змиті.

Згідно з даними Центру безпеки яєць, яйця з плямами крові або м’яса є абсолютно безпечними для споживання, якщо вони правильно зварені. Тож, якщо ви зустрінете такі плями на яйцях, не панікуйте, а продовжуйте готувати свої улюблені страви з яєць з повною впевненістю в їхній безпеці.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦