RU
 

Обмеження для чоловіків: з'явилась реакція ОП

Текст: ,  26 квітня 2024, 13:52
0
10010
Обмеження для чоловіків: з явилась реакція ОП
Фото: Getty Images
Українці перед зачиненим паспортним сервісом у Варшаві

Держава може ухвалити будь-які рішення, зважаючи на необхідність виживання, зазначив Михайло Подоляк.

Позиція української держави щодо обмежень для чоловіків за кордоном чітка: дистанційних документів для чоловіків призовного віку не буде. Про це сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 каналу у п’ятницю, 26 квітня.

Він зазначив, що українцям необхідно дочекатися додаткових роз'яснень щодо роботи консульських служб, коли набере чинності новий закон про мобілізацію.

Проте, як підкреслив Подоляк, позиція держави залишається незмінною, документи будуть видаватися лише на території України.

"Є абсолютно чітка позиція держави – дистанційних документів не буде. Будь ласка, приїздіть, отримайте ці документи на місці", – заявив він.

За словами Подоляка, немає жодного "Варшавського майдану", а "є просто люди, які втекли".

"Вони, певно, мали право це зробити – законно і незаконно, адже для мене зрозумілий страх. Не може бути ніякої "помсти" України. Україна – це держава, яка має сьогодні війну на своїй території, захищає себе й абсолютно має право використовувати будь-які механізми, щоб збільшити свої шанси на виживання", – підкреслив він.

Радник керівника ОП запевнив, що держава працює виключно у межах своїх повноважень.

"Будь-який громадянин України, навіть, якщо він незаконно втік на початку війни, має певні обов'язки. І держава наполягає на тому, щоб, окрім права використовувати її сервісні послуги, громадянин України має усвідомити свої обов'язки чи ухвалити для себе відповідні рішення", – сказав Подоляк.

Він не розуміє популістські розмови про те, що держава може щось робити чи не може, може чи не може виконувати певні сервісні функції через ДП Документ чи консулати.

"Держава може ухвалити будь-які рішення, зважаючи на необхідність виживання", – резюмував Подоляк.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон про мобілізацію, він вже підписаний президентом та опублікований. Новий закон запрацює вже з 18 травня.

Згодом стало відомо, що консульства України зупинили надання послуг чоловікам мобілізаційного віку. Цю інформацію також прокоментував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

У МЗС пояснили, як довго не надаватимуть консульські послуги чоловікам

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
РФ не возить зброю через Кримський міст - ЗМІ
Російські військові вбили колаборантку у Мелітополі - соцмережі
Шольц повідомив про рішення ЄС щодо російських активів
З міста Часів Яр евакуювали ще кількох людей
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: Украинавойна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі