Головна Новини Суспільство Війна з Росією Всіх чоловіків поділять на чотири категорії, які визначатимуть, що вони будуть робити в армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Всіх чоловіків поділять на чотири категорії, які визначатимуть, що вони будуть робити в армії

В Україні скасовують статус «обмежено придатний», натомість встановлюються чіткі критерії «придатності» для служби в армії, повідомила в інтерв'ю порталу ZN директор департаменту охорони здоров'я Міноборони Оксана Сухорукова

26 квітня 2024, 14:17 comments5489
Поділіться публікацією:

З 4 травня набуде чинності закон, яким в Україні скасовують термін "обмежено придатний". При цьому, підкреслила Оксана Сухорукова, будуть введені чіткі правила формування категорій "придатний" та "непридатний" для служби в армії.

Всіх чоловіків поділять на чотири категорії, які визначатимуть, що вони будуть робити в армії

Мобілізація в Україні

Сухорукова повідомила, що з 18 травня, а саме тоді набуде чинності закон про мобілізацію, чоловіків, яких раніше визнали "обмежено придатними", ТЦК почнуть викликати на повторне проходження медичного огляду. За її словами, вони матимуть 9 місяців для того, щоб пройти ВЛК і отримати висновок про свою "придатність" чи "непридатність" для служби в армії.

Окрім того, директора департаменту охорони здоров'я Міноборони повідомила, що встановлено чотири категорії військовозобов'язаних, а саме: повністю придатні, придатні до служби у вищому військовому навчальному закладі, у ТЦК і СП, частинах забезпечення, установах, організаціях, але непридатні до служби в ДШВ, морській піхоті, ССО, підрозділах спецпризначення, плаваючому складі. Також військовозобов’язаний може отримати статус придатного за окремими спеціальностями та придатного для виконання специфічних завдань.

Сухорукова підкреслила, що такі зміни були прийняті нещодавно Міноборони спільно з Командуванням медичних сил. За її словами, зміни стосуватимуться наказу МОУ № 402 "Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ".

Чиновниця додала, що оновлені критерії складають кілька тисяч діагнозів. За її словами, у кожній групі захворювань можуть бути як повністю придатні, так і непридатні. Як каже Сухорукова, тут все буде залежати від ступеня серйозності захворювання та порушення функцій організму.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що у ВР вважають, що скасування статусу "обмежено придатного" несе в собі певні ризики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Саньок

29 квітня 2024, 11:31

Мєнти не хотят воевать, защищать Родину!!!! Єто враги! А присягу давали, в конституции єто их обязаность защищать и воевать за родину. У єтих тварей нет Родины, они просто банда преступников. Такими их видресировали все наши презерваденты и олигархи. Мэнты ждут путина!!!! говорят им все равно при каком хозяине людей калечить, убивать и творить преступления и беззаконие на этой територии. Менты сейчас пособники рашистских фашистов убийц.

Иван

27 квітня 2024, 07:11

Почему коментарии отключены под многими статьями, куда смотрит редакция ? или чегото боятся ? А чего именно ?

для Партия 5.10

26 квітня 2024, 21:22

Партия 5.10, что бы тебе все зло что ты сказал и сделал против Украины и Украинцев вернулось тебе сторицей в три раза больше тебе и роду твоему Аминь!!!

Партия 5.10

26 квітня 2024, 19:58

А хер этой фашистской Украине, пусть она трижды сдохнет ! Более полужизни просрано в этой мерзости, сейчас выехал и хай подохне ця укросрань !

Іван Сірко

26 квітня 2024, 17:57

абсолютно всих слуг народу до стенки і тра-та-та!!! Залужного в призиденти!!!

Іванович

26 квітня 2024, 16:03

То таки саме якого травня, 4-го чи 18-го?

Alex

26 квітня 2024, 15:51

те, що це все антиКонституційно! і протиправно - то всім ПОХЄр! мужчин мають за нижче, ніж скотину! у собаки більше прав, ніж у чоловіків! поділили на привілейованих - жінок - і на рабів - мужчин (ну, окрім ізбранних, звісно, обрізаночленних, підозрюю!) сегрегація, шовінізм, фашизм - повним ходом! Путін був правий, правда - гореслужаки, горедержавники, горееверховнорадники! Щоб вам вренулося все сторицею!


Новини