Вирок Тумаджа Салехі потенційно може бути пом’якшений комітетом з питань помилування, якщо він вирішить знову подати апеляцію 

Головне за день:

Іранський репер Тумаджи отримав смертний вирок за участь у масових протестах, які охопили Іран у 2022 році. 

«Видано наказ про страту Тумаджа Салехі», — написав у Twitter адвокат Салехі Амір Ресіан.

Після арешту Салехі був затриманий, поміщений в одиночну камеру та, як повідомляється, підданий тортурам.

Суд в Ісфахані скасував рішення Верховного суду у справі Салехі у вівторок, залишивши в силі початковий вердикт про «корупцію на землі» та застосувавши максимальне покарання у вигляді смертної кари, як повідомили іранські прореформаторські видання. 

Також читайте: MONATIK шокував, як поруч зі школою його синів впали уламки ракети

Вирок Салехі потенційно може бути пом’якшений комітетом з питань помилування, якщо він вирішить знову подати апеляцію. У віці 32 років Салехі був відвертим критиком іранського режиму, висловлюючи незгоду через свої реп-лірики та активність у соціальних мережах. За словами свідків того часу, він був ненадовго звільнений із в’язниці минулого року, а потім був знову жорстоко заарештований поліцією та переведений до в’язниці в Ісфахані.

Додамо, що коли Росія вдерлася в Україну 24 лютого 2022 року, Тумадж Салехі випустив кліп на підтримку України.

Згідно із заявою експертів ООН, опублікованою Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини, Тоомадж Салехі з’явився на відео, яке розкриває, що його катували та тримали в одиночній камері протягом 252 днів після арешту в жовтні 2022 року. (УВКПЛ).

Протести в Ірані спалахнули після підозрілої смерті 22-річної Махси Аміні під час затримання поліцією, що викликало загальнонаціональну хвилю демонстрацій. Іранська влада відповіла жорстоким розгоном тижневих протестів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦