Головна Новини Суспільство Війна з Росією США більше не лідер за обсягом фінансової допомоги Україні: хто обійшов Штати
commentss НОВИНИ Всі новини

США більше не лідер за обсягом фінансової допомоги Україні: хто обійшов Штати

Євросоюз обійшов США за обсягом фінансової допомоги Україні

26 квітня 2024, 14:20
Поділіться публікацією:

З початку повномасштабної війни Україна отримала 85,353 млрд. доларів бюджетної підтримки від міжнародних партнерів, у тому числі з початку 2024 року — на 11,780 млрд. доларів. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Мінфіну України.

США більше не лідер за обсягом фінансової допомоги Україні: хто обійшов Штати

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

Найбільше допомоги надав Європейський Союз – на 27,471 млрд. доларів, на другому місці – США, які надали 22,930 млрд. доларів.

Зазначається, що з початку 2024 року Європейський Союз надав Україні 6,484 млрд. доларів, допомога від США була відсутня.

При цьому в НБУ заявляють, що Україна може розраховувати на 38 млрд. доларів зовнішньої бюджетної допомоги цього року. Тому Центробанк покращив прогноз щодо міжнародних резервів.

ЄС уже надав Україні 6 млрд євро за програмою Ukraine Facility. Україна розраховує отримати від ЄС цього року 16 млрд євро.

Крім того, цього тижня в США схвалили пакет допомоги Україні на 60,8 млрд доларів, з яких фінансова становитиме 8 млрд доларів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден підписав довгоочікуваний закон про надання Україні допомоги у розмірі 61 млрд доларів. Понад те, стало відомо, що Україна ще раніше отримала далекобійні американські ракети ATACMS. Щоправда, бити ними дозволили лише по суверенній українській території в міжнародно визнаних кордонах. При цьому канцлер Німеччини Олаф Шольц так і не наважується передати Україні ракети Taurus. Про що говорять зрушення та не зрушення щодо допомоги Україні з боку Заходу? Чого чекати далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Європа може померти: Макрон переполошив усіх заявою про ризики найближчими роками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини