Головна Новини Світ ЄС Українським біженцям у Польщі продовжать захист: нові терміни та умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Українським біженцям у Польщі продовжать захист: нові терміни та умови

У Польщі пообіцяли надати тимчасовий захист для українських біженців без паспорта

26 квітня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

Польща здійснює додаткові кроки для підтримки українських біженців. Міністр внутрішніх справ Польщі Марцін Кервінський заявив, що Варшава продовжить термін дії тимчасового захисту для українців, які мешкають на території країни.

Українським біженцям у Польщі продовжать захист: нові терміни та умови

У Польщі пообіцяли надати тимчасовий захист для українських біженців без паспорта

Згідно з останніми даними, цей захід підтримки, раніше встановлений до 30 червня поточного року, буде продовжено. Однак конкретні нові терміни поки що не оголошені, що викликає деяку невизначеність серед біженців та організацій, які надають їм допомогу.

Марцін Кервінський підкреслив: "Ми знайдемо спосіб вирішити цю проблему. Нам потрібно діяти мудро та раціонально. Усі питання, які стосуються українців у Польщі, мають бути чітко прописані в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки що діє лише до кінця червня".

Особлива увага у новій політиці приділяється українцям, які з якихось причин не мають паспортів. Польща обіцяє не лише продовжити їх тимчасовий захист, а й гарантувати збереження їхніх особистих даних, не передаючи їх третім особам, включаючи українську владу.

"Ті, хто без паспортів, підлягатимуть тимчасовому захисту. Польща охоронятиме їхні права і нікому не передасть їхні приватні дані", — запевнив міністр, який також відповідає за міграційну політику та легалізацію іноземців.

Нагадаємо, що берлінський сенат підтвердив, що умови для продовження тимчасового посвідки на проживання не вимагають від біженців наявності паспорта. Таким чином, навіть якщо українське консульство відмовить у видачі чи продовженні паспорта через нездану військову службу, біженці матимуть можливість отримати спеціальний проїзний документ для подорожей за кордон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини