Головна Новини Світ США Останнє попередження Китаю від Блінкена. Що вимагає Вашингтон від Пекіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Останнє попередження Китаю від Блінкена. Що вимагає Вашингтон від Пекіну

Голова Дерджепу США Ентоні Блінкен пригрозив Китаю санкціями, якщо він і далі буде поставляти Росії товари, які вона використовує для виробництва зброї, повідомляє Sky News. Якщо Пекін не вирішить цю проблему, то нею займуться Штати

26 квітня 2024, 16:19
Поділіться публікацією:

Перебуваючи у Китаї, очільник Держдепу США Ентоні Блінкен пригрозив міністру закордонних справ  Ван Ї санкціями, якщо Пекін продовжить постачати Кремлю компоненти для виробництва зброї.

Останнє попередження Китаю від Блінкена. Що вимагає Вашингтон від Пекіну

Ентоні Блінкен

Як відзначив Блінкен, наразі Пекін є основним постачальником верстатів, мікроелектроніки та нітроцелюлози для виробництва боєприпасів і ракетного палива, а також інших предметів подвійного призначення. За його словами, все це Росія активно використовує для того, щоб нарощувати свою військово-промислову базу.

Блінкен заявив, що всю цю допомогу від Китаю Росія використовує для виробництва ракет, танків, безпілотників та іншої зброї. Все це, додав голова Дерджепу, російський диктатор Володимир Путін використовує для вторгнення в суверенну державу.

"Ця зброя використовується, щоб руйнувати електромережі й іншу цивільну інфраструктуру та вбивати дітей, жінок, чоловіків",
— сказав Блінкен і додав, що країні-агресору було би важко продовжувати війну в Україні без підтримки КНР.

Як відзначив Блінкен, нещодавно він мав зустрічі із союзниками по НАТО та країнами "Великої сімки" і відних  звучала така ж інформація із приводу того, що Китай підтримує Росію у війні з Україною. Така співпраця, на їх думку, загрожує не тільки безпеці Україні, а і європейській безпеці також.

"Пекін не зможе досягти кращих відносин із Європою, підтримуючи найбільшу загрозу європейській безпеці з часів закінчення холодної війни",
- підкреслив Блінкен.

Голова Держдепу підкреслив, що неодноразово говорив представникам Пекіну про те, що забезпечення трансатлантичної безпеки є основним інтересом США. За його словами, він дав зрозуміти, що якщо Китай сам не зможе розв’язати цю проблему, то Сполучені Штати зроблять це замість нього.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше Китай звинуватив у співпраці з РФ генсек НАТО Єнс Столтенберг. Втім, в Пекіні категорично відкинули всі звинувачення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини