RU
 

ЮНІСЕФ заявляє про різке зростання загиблих через війну українських дітей

Текст: ,  26 квітня 2024, 16:22
0
730
ЮНІСЕФ заявляє про різке зростання загиблих через війну українських дітей
Фото: Генштаб ЗСУ
Російська агресія вбила сотні українських дітей

Внаслідок атак з 1 січня по 31 березня 2024 року загинули 25 дітей, наймолодший убитій росіянами дитині було лише два місяці.

У Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) повідомляють про різке зростання кількості українських  дітей, загиблих внаслідок російських атак. Повідомляється, що підтверджена кількість загиблих дітей у 2024 році збільшилася майже на 40% порівняно з 2023 роком.

Зазначається, що, за перевіреними ООН даними, внаслідок атак з 1 січня по 31 березня 2024 року загинули 25 дітей, наймолодший убитій росіянами дитині було лише два місяці.

Дев'ятеро дітей загинули внаслідок атак у перші три тижні квітня.

Офіційні дані ООН свідчать, що з моменту ескалації війни у 2022 році внаслідок атак загинули щонайменше 600 дітей, понад 1350 дітей дістали поранення, але в ЮНІСЕФ зазначають, що справжня кількість убитих і поранених в Україні дітей, ймовірно, значно вища.

Повідомляється також, що за перші три місяці 2024 року пошкоджено й зруйновано тисячі будинків, 36 медичних і 140 освітніх закладів.

У ЮНІСЕФ додають, що атаки інфраструктуру, зокрема на джерела електропостачання й водопостачання додають ще більше ризику для життя й благополуччя дітей.

“Два роки війни, яким передували два роки COVID-19, призвели до того, що доступ дітей до шкільної освіти перервано більш ніж на чотири роки - роки, еквівалентні початковій освіті. Майже половина дітей, які відвідують школу в Україні, не навчаються очно, причому майже один мільйон дітей по всій країні взагалі не мають доступу до очного навчання через відсутність безпеки”, - йдеться у звіті ЮНІСЕФ.
В організації заявили, що докладають зусиль, щоб зберегти можливості навчання для дітей шляхом відновлення шкіл і притулків в Україні та підтримки онлайн-навчання. ЮНІСЕФ також надає підтримку у сфері психічного здоров'я.

В Офісі генпрокурора повідомляли, що станом на ранок 20 квітня, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 545 дітей загинули  і понад 1298 отримали поранення різного ступеня тяжкості внаслідок російської агресії.

Нагадаємо, сьогодні, 26 квітня, внаслідок удару по Нікополю постраждала дитина.

Росіяни вивозять українських дітей з окупованих територій - ЦНС

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
З міста Часів Яр евакуювали ще кількох людей
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Сі Цзіньпін підтримав саміт миру, але назвав умову
США відреагували на майбутні ядерні навчання Росії
У Нідерландах розповіли, коли Україна отримає F-16
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: ООНдетиЮНИСЕФпогибшие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі