RU
 

ЮНІСЕФ заявляє про різке зростання загиблих через війну українських дітей

Текст: ,  26 квітня 2024, 16:22
0
737
ЮНІСЕФ заявляє про різке зростання загиблих через війну українських дітей
Фото: Генштаб ЗСУ
Російська агресія вбила сотні українських дітей

Внаслідок атак з 1 січня по 31 березня 2024 року загинули 25 дітей, наймолодший убитій росіянами дитині було лише два місяці.

У Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) повідомляють про різке зростання кількості українських  дітей, загиблих внаслідок російських атак. Повідомляється, що підтверджена кількість загиблих дітей у 2024 році збільшилася майже на 40% порівняно з 2023 роком.

Зазначається, що, за перевіреними ООН даними, внаслідок атак з 1 січня по 31 березня 2024 року загинули 25 дітей, наймолодший убитій росіянами дитині було лише два місяці.

Дев'ятеро дітей загинули внаслідок атак у перші три тижні квітня.

Офіційні дані ООН свідчать, що з моменту ескалації війни у 2022 році внаслідок атак загинули щонайменше 600 дітей, понад 1350 дітей дістали поранення, але в ЮНІСЕФ зазначають, що справжня кількість убитих і поранених в Україні дітей, ймовірно, значно вища.

Повідомляється також, що за перші три місяці 2024 року пошкоджено й зруйновано тисячі будинків, 36 медичних і 140 освітніх закладів.

У ЮНІСЕФ додають, що атаки інфраструктуру, зокрема на джерела електропостачання й водопостачання додають ще більше ризику для життя й благополуччя дітей.

“Два роки війни, яким передували два роки COVID-19, призвели до того, що доступ дітей до шкільної освіти перервано більш ніж на чотири роки - роки, еквівалентні початковій освіті. Майже половина дітей, які відвідують школу в Україні, не навчаються очно, причому майже один мільйон дітей по всій країні взагалі не мають доступу до очного навчання через відсутність безпеки”, - йдеться у звіті ЮНІСЕФ.
В організації заявили, що докладають зусиль, щоб зберегти можливості навчання для дітей шляхом відновлення шкіл і притулків в Україні та підтримки онлайн-навчання. ЮНІСЕФ також надає підтримку у сфері психічного здоров'я.

В Офісі генпрокурора повідомляли, що станом на ранок 20 квітня, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 545 дітей загинули  і понад 1298 отримали поранення різного ступеня тяжкості внаслідок російської агресії.

Нагадаємо, сьогодні, 26 квітня, внаслідок удару по Нікополю постраждала дитина.

Росіяни вивозять українських дітей з окупованих територій - ЦНС

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Росіяни вдарили по Харківському району, є загиблі
РФ обстріляла Донеччину понад 2500 разів за добу
ВМС знищили морський тральщик Росії
НПЗ на Кубані призупинив роботу після атаки дронів
Сили оборони Півдня розповіли про нічну атаку РФ
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: ООНдетиЮНИСЕФпогибшие
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі