В Україні готуються до запровадження нового виду оренди – соціальної. Відповідний законопроєкт “Про основні засади житлової політики” презентували нещодавно. Цей документ може стати ключовим кроком до розв’язання проблеми житла, особливо для внутрішньо переміщених осіб.

Суть соціальної оренди: Вартість оренди соціального житла буде значно нижчою за ринкову, в деяких випадках до 10 разів. Передусім соціальна оренда буде доступна для внутрішньо переміщених осіб (5 млн людей), а також для інших категорій громадян, які не можуть дозволити собі орендувати житло за ринковими цінами.

Будівництво соціального житла планується фінансувати за рахунок бюджетних коштів, а також коштів від арештованих активів РФ та міжнародної допомоги.

Переваги соціальної оренди:

Зменшення навантаження на ринок оренди: Завдяки доступному соціальному житлу попит на оренду звичайних квартир має зменшитися, що може призвести до стабілізації цін.

Підтримка соціально вразливих верств населення: Соціальна оренда дасть можливість мільйонам українців отримати доступ до гідного житла за доступною ціною.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Стимулювання будівництва: Збільшення попиту на соціальне житло може стимулювати розвиток будівельної галузі та створити нові робочі місця.

Популярне: