ППО для України є ключовим пріоритетом Рамштайну - Остін

Глава Пентагону наголосив на критичній необхідності для України у збільшенні числа систем ППО та ракетних перехоплювачів.
ППО для України є ключовим пріоритетом Рамштайну - Остін
Міністр оборони США Ллойд Остін / Getty Images / AFP

На черговому засіданні Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайну найважливішим питанням стане посилення української ППО. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття віртуального засідання у п'ятницю, 26 квітня.

Читайте також: Перші F-16 з пілотами прибудуть до України у 2024 році - Пентагон

Він зазначив, що останніми тижнями Росія збільшила чисельність повітряних ударів по території України. "Сьогодні особливу увагу буде приділено зміцненню української ППО. Україна вкрай потребує розширення систем ППО і негайно вимагає більшої кількості ракетних перехоплювачів. Це стає для нас першочерговим пріоритетом на сьогоднішній день", - наголосив глава Пентагону, додавши, що серед інших пріоритетів також важлива артилерія та бронетехніка.

Остін зазначив, що за два роки існування формату Рамштайн понад 50 країн по всьому світу надали Україні понад 70 систем ППО середньої та великої дальності, тисячі ракет та тисячі одиниць бронетехніки, включаючи понад 800 танків. Цього року Україна також отримає винищувачі F-16.

Читайте також: США виділять Україні ще один мільярд доларів - Остін на Рамштайні

"Це свідчить про нашу спільну рішучість забезпечити успіх України на полі бою. Завдяки зусиллям коаліції контактних груп щодо надання можливостей ми створили більш стійку та гнучку структуру, здатну адаптуватися до нових викликів та забезпечити Україні довгострокову безпеку", - додав глава оборонного відомства США.

Раніше Ллойд Остін запевнив, що США не залишать Україну на програш у війні, наголосивши, що військова допомога Україні є інвестицією у власну безпеку Заходу.



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK