Головна Новини Світ Китай Сі заявив про особливу роль Китаю та США у світі. В чому вона полягає
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі заявив про особливу роль Китаю та США у світі. В чому вона полягає

Лідер Китаю Сі Цзиньпін заявив, що КНР та Сполучені Штати повинні взяти на себе певні зобов’язання за встановлення миру у всьому світі, передає Укріфнорм. При цьому він заявив, що Китай та Штати не повинні шкодити один одному

26 квітня 2024, 17:43
Поділіться публікацією:

Китай та Сполучені Штати повинні поводитися, як "великі країни" та взяти на себе відповідальність з мир у всьому світі, заявив під час зустрічі з головою Дерджепу США Ентоні Блінкеном президент Китаю Сі Цзиньпін.

Сі заявив про особливу роль Китаю та США у світі. В чому вона полягає

Сі Цзиньпінь

Президент КНР нагадав, що у листопаді минулого року під час зустрічі з очільником Сполучених Штатів Джо Байденом вони розробили 5 принципів двосторонніх відносин, серед яких правильне розуміння один одного, спільне врегулювання розбіжностей і спільна відповідальність великих держав, взаємовигідна співпраця та сприяння обмінам між людьми.

Як підкреслив Сі, Китай готовий до співпраці, проте додав, що вона повинну бути двосторонньою. Він додав, що Пекін не боїться будь-якої конкуренції, проте вона все ж має бути спрямованою на спільний інтерес.

При цьому Сі підкреслив, що Китай та Сполучені Штати можуть мати своїх друзів та партнерів, при цьому вони не повинні шкодити один одному.

Свою чергою Блінкен додав, що всі американці очікують на покращення американо-китайських відносин. Окрім того, він запевнив, що Вашингтон не хоче нової холодної війни чи протистояння з Китаєм.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Ентоні Блінкен на зустрічі із очільником МЗС Китаю закликав його припинити постачання в Росію товарів подвійного призначення, оскільки країна-агресор використовує їх для виготовлення зброї. При цьому Блінкен пригрозив ввести проти Китаю санкції, якщо він не дослухається до таких закликів. Втім, експерти відзначають, що наразі все зводиться лише до погрозі і не зрозуміло, чи вони будуть все ж виконані в майбутньому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини