Зеленський на “Рамштайні” назвав три пріоритети у зброї для України

Президент Зеленський закликає до підтримки: Україна вимагає нового озброєння для захисту своїх кордонів.
 |  Автор: Мальцева Ольга
Зеленський на “Рамштайні” назвав три пріоритети у зброї для України
Володимир Зеленський / Getty images

У п'ятницю, 26 квітня, президент України Володимир Зеленський заявив про потребу країни в озброєнні. Про це Володимир Зеленський сказав під час зустрічі у форматі “Рамштайн”, передає РБК-Україна

Читайте також: Військовий на Одещині вимагав хабар за оформлення інвалідності

"Шановні друзі, прошу пам'ятати, що ваше рішення - це не лише питання поставок зброї. Ви визначаєте майбутнє світу, який може жити за загальноприйнятими правилами, або ставати залежним від милосердя тих, хто використовує жорстоке насилля. На якому етапі знаходиться війна зараз? Після двох років, відповідь на це очевидна", - заявив Зеленський.

Він підкреслив, що протягом останніх шести місяців без підтримки з боку Сполучених Штатів, російські війська змогли взяти ініціативу на полі бою. Але в даний момент українські захисники здатні не лише стабілізувати фронт, а й проводити деокупацію територій.

За словами Зеленського, наразі країні потрібні поставки:

  • дальнього озброєння, щоб жодна ділянка української території не залишилась безпечною для окупантів;
  • систем протиповітряної оборони, зокрема принаймні сім Patriot, для збивання російських військових літаків і недопущення їх наближення до українських кордонів;
  • артилерії, щоб перешкодити контрнаступу, запланованому російським диктатором Володимиром Путіним, та зупинити ворожі атаки, а також провести власні активні операції.

Читайте також: У Києві проводять обшуки “Київтеплоенерго”: подробиці

Під час свого виступу президент також закликав західних союзників "звернути максимальну увагу на розвиток виробництва зброї - як у їхніх країнах, так і в Україні".

"В Україні вже існує потенціал для виробництва, зокрема, безпілотників, який в значній мірі перевершує наші фінансові можливості. Те ж саме стосується систем радіоелектронної боротьби. Те ж саме за багатьма напрямками в вашій країні. Нам необхідно забезпечувати наші оборонні потужності реальними замовленнями", - підкреслив глава держави.

Він додав, що в рядах Збройних Сил України зараз формуються нові бригади, яким необхідно забезпечити зброєю, оскільки "навіть найкращі солдати не зможуть змінити хід війни без військового спорядження".

Нагадаємо, Ллойд Остін заявив, що ППО для України є ключовим пріоритетом Рамштайну. Глава Пентагону наголосив на критичній необхідності для України у збільшенні числа систем ППО та ракетних перехоплювачів.



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK