Антициклон та короткочасні: яку погоду чекати в Україні на 27-28 квітня

В Україні на 27-28 квітня буде переважати антициклональний характер, проте у деяких областях спостерігатимуться заморозки на поверхні ґрунту.
 |  Автор: Мальцева Ольга
Антициклон та короткочасні: яку погоду чекати в Україні на 27-28 квітня
Ілюстроване фото / Getty images

В Україні на вихідні 27-28 квітня буде переважати антициклональний характер, у деяких областях спостерігатимуться заморозки на поверхні ґрунту, проте буде спостерігатися загальне підвищення температури повітря. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр. 
 

Читайте також: ППО для України є ключовим пріоритетом Рамштайну - Остін

Прогноз погоди на найближчу ніч вказує на короткочасні дощі з місцями гроз у більшості центральних областей, таких як Чернігівська та Сумська. У східних і Запорізькій областях також очікуються невеликі дощі. У решті районів країни очікується безосадова погода. Температура вночі становитиме 11-16° на південному сході та 5-10° на решті території, з позначкою 1-6° тепла в західних, Житомирській та Вінницькій областях (із заморозками 0-3° на поверхні ґрунту). Денна температура становитиме 21-26° на південному сході та 15-20° в інших районах.

На майбутні неділю та понеділок, 28-29 квітня, переважно очікується безосадова погода. У деяких районах країни, особливо на сході та південному сході, можливі короткочасні дощі та грози. Нічні температури становитимуть 4-9° з позначкою 8-14° у південній частині та у східних областях, тоді як денні температури піднімуться до 18-24° по всій Україні.

Читайте також: Військовий на Одещині вимагав хабар за оформлення інвалідності

Нагадаємо, тепло та приємно: опубліковано прогноз погоди на травень 2024 року. Абсолютний максимум температури повітря може досягати 30-37 градусів.



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK