Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт назвав причину, чому танки Abrams прибрали з лінії фронту
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт назвав причину, чому танки Abrams прибрали з лінії фронту

Уся західна техніка особливо минулого року виїжджала на фронт, не маючи належного захисту, повідомив у Фейсбуці військовий оглядач Олександр Коваленко. За його словами, усі пошкоджені Abrams не мали додаткового захисту

26 квітня 2024, 18:29
Поділіться публікацією:

Агентство Associated Press повідомило про те, що від лінії бойових зіткнень були відведені танки M1A1 Abrams, через загрозу дронів. При цьому в Україні офіційно не прокоментували цю інформацію.

Експерт назвав причину, чому танки Abrams прибрали з лінії фронту

Танк Abrams

У той же час, як повідомив військовий оглядач Олександр Коваленко, ще на початку 2023-го він був неприємно здивований тому, що практично всі танки західного виробництва, які надходили на озброєння ЗСУ, вирушали в зону бойових дій без додаткового захисту, що було необхідністю в умовах нинішніх загроз . Він зазначив, що тільки в другій половині року стали з'являтися танки Leopard 2 з додатково встановленим динамічним захистом "Контакт-1" і тільки в кінці 2023 початку 2024, нарешті, примудрилися, сяк-так, але наварити на найвразливішу частину танка, турнюр вежі, хоча б проти-кумулятивні грати.

"Фактично знадобився рік, щоб на Leopard 2 стали встановлювати додатковий захист… Чому? З чим пов'язане таке байдуже ставлення до бойової машини? Так, у них броня краща за радянські ОБТ, але це не означає, що у них немає ослаблених і вразливих зон, про які добре обізнаний противник",
— зазначив експерт.

За його словами, аналогічна ситуація і з танками Abrams.

Як зазначив Коваленко, практично всі верифіковані знищені/пошкоджені M1A1 Abrams не мали додаткового захисту. Перший знищений M1A1 Abrams, зупинений після наїзду на протитанкову міну ТМ-62, потім просто добили дронами, знову-таки, намагаючись пробивати турнюр вежі, який був абсолютно незахищеним додатковими засобами.

"А тому, якщо інформація Associated Press підтвердиться, то нічого дивного, що було ухвалено таке рішення, але питання, чи це рішення, просто для заощадження техніки, чи рішення для вирішення проблеми? А саме, посилення рідної броні танків додатковою?"
– зазначив експерт.

При цьому Коваленко додав, що треба бути чесними, усю обіцяну партію танків M1A1 Abrams, у кількості батальйонного комплекту, було доставлено в Україну в жовтні. Перша верифікація знищення M1A1 Abrams була опублікована 26 лютого 2024 року. За 4 місяці перебування в Україні будь-який рембат з M1A1 Abrams зробили б куди більш захищений ОБТ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що раніше на фронті справді було пошкоджено американські танки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 квітня 2024, 17:52

Зате як пихата бандерівщіна рыготала над орками та крутила відосики з переможними коментарями, де 50% старшобратньої лайки. Особливо старались критично-заброньовані від фронту: "Інформаційний та Національний спротив". Сказав передчасно "гоп" - помножили на 0 (мовою кошерного гопніка)!


Новини