close-btn

Visa запустила аналітичний сайт про стейблкоїни

Платіжний гігант Visa у партнерстві з постачальником блокчейн-даних Allium Labs запустив новий сайт для аналітики стейблкоїнів

Visa Onchain Analytics Dashboard

Фото: freepik.com

Проєкт назвали Visa Onchain Analytics Dashboard. Він повинен надати користувачу чітке уявлення про активність у сфері стейблкоїнів. Це дозволить будь-кому, хто цікавиться екосистемою стейблкоїнів, легко отримати доступ та стежити за її розвитком.

Visa Onchain Analytics Dashboard призначена для того, щоб зробити розуміння ринку стейблкоїнів легким для сприйняття. Вона містить інформацію про активних користувачів, обсяги у розрізі монет і блокчейнів, розміри транзакцій і постійно оновлювані набори метрик.

Керівник криптовалютного відділу Visa Куй Шеффілд зазначив у своєму блозі, що компанія пішла на такий крок після появи лінійної діаграми в соціальних мережах, де найбільші світові розрахункові мережі порівняли з річними обсягами стейблкоїнів за обсягами грошових переказів. На графіку сфера стейблкоїнів різко зростає з 2016 року і в період 2021-2023 років вже знаходиться біля показників Visa.

Читайте також: Чому новий законопроєкт про стейблкоїни у США ─ велика перемога Ethereum

Шеффілд стверджує, що в повних даних багато шуму від ботів. Вони виконують необхідні криптовалютні операції, такі як арбітраж, забезпечення ліквідності та маркетмейкінг. Можливість програмування транзакцій, яку надає блокчейн, називається унікальною. Однак, на думку представника Visa, її важко порівняти з органічними платежами, які, швидше за все, ініціюються кінцевим споживачем або бізнесом.

Там виявили, що видалення діяльності ботів зменшує 30-денний обсяг транзакцій з $2,65 трлн до $265 млрд. Однак кількість активних користувачів стейблкоїнів стабільно зросла до 27,5 млн.

Водночас викладена статистика стосується лише обсягу транзакцій в ланцюжку. Більшість криптовалютних транзакцій відбувається на біржах, і вони реєструються у власних книгах бірж і лише зрідка відбуваються в мережі.

У Visa підкреслили, що «не є захисниками Tether», але їх статистика занижує реальні обсяги USDT, і показує, що USDC від Circle становить більшу частку транзакцій, ніж це є насправді.

Нагадаємо, в лютому цього року на тлі відновлення USDC та зростання Tether загальна ринкова вартість стейблкоїнів зросла майже до 140 мільярдів доларів, вперше з кінця 2022 року.

Щоб краще зрозуміти чим стейблкоїни відрізняються один від одного, прочитайте нашу статтю «Стейблкоїни: все, що потрібно знати про майбутнє цифрових грошей».

Ознайомтесь з іншими популярними матеріалами:

У США представлять новий закон про стейблкоїни: що зміниться

Біткоїн запускає свій перший стейблкоїн

Клієнти PayPal зможуть використовувати стейблкоїн PYUSD для міжнародних платежів

За матеріалами Fitnech Insider

google news