КП "Теплопостачання міста Одеси" перевіряють на порушення законодавства

КП "Теплопостачання міста Одеси" перевіряють на порушення законодавства.

КП "Теплопостачання міста Одеси" перевіряють на порушення законодавства. Фото: dumskaya.net

Події
26 квiтня 20:30

Антимонопольний комітет перевіряє КП "Теплопостачання міста Одеси" на ймовірне порушення законодавства. Підприємство звинувачують у нарахуванні споживачам плати за надані послуги з постачання теплової енергії без урахування показників лічильників.

Про це в четвер, 25 квітня, повідомили у пресслужбі Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Про порушення комітет дізнався із заяв фізичних осіб, а також за результатами здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції суб’єктами господарювання на регіональному ринку послуг з постачання теплової енергії в межах Одеської області.

"Вчинені дії  КП "Теплопостачання міста Одеси" можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів у вигляді понесення ними додаткових фінансових витрат", – йдеться у повідомленні.

Адміністративна колегія у четвер, 25 квітня, розпочала розгляд справи відносно комунального підприємтва. Тепловиків звинувачують порушенні законодавства про захист економічної конкуренції (пункт другий статті 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції") та зловживанні монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з постачання теплової енергії, що можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку (частина перша статті 13 Закону України "Про захист економічної конкуренції").

Нагадаємо, 7 квітня в Одесі завершився опалювальний сезон, а з 8 квітня розпочалися планові роботи з ремонту теплового господарства відповідно до затвердженого графіка.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах