close-btn

Платіжний гігант Stripe відновить криптовалютні платежі вже влітку

Платіжний гігант Stripe збирається цього літа знову ввести криптовалютні платежі, і він сподівається реалізувати це за допомогою USDC на Solana

Платіжний гігант Stripe відновить криптовалютні платежі вже влітку

Фото: stripe.com

Постачальник фінансових послуг Stripe має великі плани на це літо, і це включає можливість здійснення криптоплатежів за допомогою стейблкоїна USDC у блокчейні Solana.

Співзасновник і президент Stripe Джон Коллісон заявив, що тепер платформа підтримуватиме глобальні платежі у стейблкоїнах. Він також сказав, що криптотранзакції «негайно» будуть переведені у фіатну форму.

Для початку для криптоплатежів у блокчейнах Solana, Ethereum і Polygon використовуватимуться лише USDC, випущені Circle. Під час свого основного виступу Коллісон зазначив, що Stripe пропонує своїм користувачам набагато кращий досвід із перезапуском криптовалютних розрахунків:

«Ми раді оголосити, що ми повертаємо крипто як спосіб приймати платежі, але цього разу з набагато кращим досвідом».

Для довідки: Stripe призупинив криптовалютні платежі на своїй платформі ще у 2018 році через високу волатильність BTC на той час. Компанія також бачила флагманську криптовалюту як актив, а не як засіб обміну. Тоді довгі транзакції біткоїнів і великі комісії викликали занепокоєння у Stripe.

Це був час, коли Біткоїн зустрів свою першу велику зиму, внаслідок чого його ціна впала з $19 650 в грудні 2017 року до $3 401 наприкінці 2018 року. Після виходу з екосистеми цифрових активів Stripe спробував повернутися через рік з проєктом Facebook Libra, але пізніше того ж року він пішов, а Libra так і не стартувала. У 2022 році Stripe представила проєкт для полегшення платежів з фіатної валюти на криптовалюту.

Stripe вибирає USDC

Вирішивши відродити свою участь у криптовалютній торгівлі, можна припустити, що Stripe відчула перспективи в цьому підході. Імовірно, це стратегія фірми, спрямована на задоволення потреб клієнтів.

Цього разу Stripe вважає, що криптовалюта набуває реальної корисності. Коллісон визнав збільшення швидкості криптовалютних транзакцій, а також зниження їх вартості, заявивши, що криптовалюта нарешті набуває сенсу як засіб обміну.

Вибір USDC вказує на те, що стейблкоїн, прив’язаний до долара США, здобуває світове визнання. Не дивно, що засновник Cardano Чарльз Хоскінсон назвав цей альткоїн ранньою цифровою валютою Центрального банку (CBDC).

Крім того, Circle нещодавно представила нову функцію смарт-контракту, яка полегшує переведення акцій з доларового інституційного фонду цифрової ліквідності BlackRock (BUIDL) до Circle в обмін на USDC.

Раніше ми писали про те, що Swift впроваджує платформу для використання CBDC і токенізації.

Вам може бути це цікаво:

google news