В Україні зростає велика кількість унікальних рослин, а деякі з них, зважаючи на свою рідкість, занесені до Червоної книги, що дає їм особливий статус. Зривати або псувати такі рослини заборонено законом, а порушення цього правила загрожує суворим покаранням аж до тюремного ув’язнення.

Таким захистом наділена, серед інших, півонія мрійлива — багаторічна трав’яниста рослина, яка має дуже вузьке, майже ниткоподібне листя, яке формує густий зелений кущ.

Цвіте ця рослина у травні, і триває цей процес лише кілька тижнів. При цьому через свою красу така півонія нерідко стає жертвою вандалів.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За знищення такої квітки в Україні встановлено штраф у розмірі від 1700 до 3400 гривень. При повторному порушенні або шкідництві великого масштабу щодо порушника може бути застосовано і жорсткіше покарання у вигляді тюремного ув’язнення до трьох років.

Популярне: