Кримський міст — законна ціль для України та ракет ATACMS, — експерт

Вибух на Кримському мосту 8 жовтня, 2022 р. Фото: Telegram

Ракети ATACMS із дальністю до 300 км — серйозна зброя, яка змушує російських окупантів “смикатися” в бажанні знайти більш спокійне місце для укриття своєї логістики, пунктів управління і баз. Про це сьогодні, 26 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив експерт із питань національної безпеки, військовослужбовець Збройних сил України (ЗСУ) Іван Варченко, наголосивши, що Кримський (Керченський) міст — законна ціль для знищення.

Зазначимо, що на початку березня США таємно передали Україні ракети великої дальності ATACMS.

“Цими ракетами було знищено або суттєво пошкоджено аеропорт у Джанкої. Були знищені системи радіолокації, системи протиповітряної оборони, літаки і вертольоти. Це дуже точна і серйозна зброя, яка змушує російських окупантів “смикатися” в бажанні знайти спокійніші місця для укриття своєї логістики, пунктів управління, баз і всього, що має відношення до військового комплексу”, — наголосив Варченко.

За його словами, зміна логістики військ потребуватиме додаткових витрат з боку країни-агресора.

“Це змусить їх на більшій відстані літати, зберігати боєприпаси, провізію, продукти для солдатів. Зрештою, концентрувати далі свої війська, працювати над тим, де вони будуть відпочивати, де вони будуть проходити тренування… Сподіваюся, ракет буде достатньо для того, щоб працювати не тільки за пріоритетними цілями, а й за цілями, які заслуговують на особливу увагу такої ракети, як ATACMS”, — каже експерт.

Він також наголосив, що такою ціллю може стати й Кримський міст.

“Я думаю, міст буде знищено, оскільки він є законною ціллю, — він служить в інтересах російської окупації та війни проти України. Тому цілей таких може бути достатньо, скажімо, для того, щоб ми попрацювали над ними кількома сотнями або навіть тисячами цих ракет”, — резюмував Іван Варченко.

Читайте такожРакети ATACMS уже близько: як рішення Конгресу США вплине на фронт в Україні

Раніше радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати продовжать постачати Україні ракети ATACMS.

Прямий ефір