Головна Новини Світ Китай Китай зближається з Європою: наслідки для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай зближається з Європою: наслідки для України

Країни Європи і Китай нарощують економічну співпрацю

27 квітня 2024, 00:20 comments1183
Поділіться публікацією:

Численні візити європейських делегацій до Пекіну та плани Сі Цзіньпіна відвідати у травні європейський континент свідчать про посилення співпраці між Китаєм і Європою, вважає політичний і військовий експерт Олександр Мусієнко.

Китай зближається з Європою: наслідки для України

Китай і Європа зближуються. Фото з відкритих джерел

На думку експерта, Китай не повинен палити мости з Європою, а Заходу не варто штовхати Пекін в бік РФ, що у певній мірі роблять США.

"Насправді Україна може отримувати вигоду від співпраці китайців і європейців. За рахунок торгівлі з Китаєм європейські країни отримують значні доходи. Нарощування торгівлі між Китаєм і Євросоюзом – це, зокрема, більше коштів на допомогу Україні. Не варто забувати, що в умовах війни з РФ Україна дуже сильно залежить від економічного потенціалу ЄС. Завдяки отриманим від торгівлі з Китаєм фінансам європейські країни матимуть більше можливостей інвестувати кошти в оборонну індустрію та виробляти додаткове озброєння для України, а також підтримувати наш дефіцитний бюджет. Тому не потрібно надто скептично ставитися до зближення Китаю з Європою", — наголосив Олександр Мусієнко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США вперше за 40 років розпочнуть виробництво нової ядерної боєголовки W93 для міжконтинентальних балістичних ракет на стратегічних підводних човнах. Розроблення боєголовок, яке є частиною програми модернізації ядерного арсеналу США, здійснюється з травня 2022 року в Лос-Аламоській національній лабораторії міністерства енергетики. Розробка не передбачає ядерних випробувань, оскільки в основі W93 лежать уже наявні технології.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, щоб розпочати потужний контрнаступ, Україні знадобиться час до 2026 або 2027 року, пише The Economist із посиланням на джерела. Великий військовий прорив ЗСУ може статися через кілька років лише за умови, якщо буде збережена і посилена широкомасштабна підтримка Заходу. Однак, відзначає видання, такої впевненості немає з огляду на нестабільність американської політики. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини