Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що не так із танками Abrams: чому вони більше не допоможуть ЗСУ на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так із танками Abrams: чому вони більше не допоможуть ЗСУ на фронті

Західним танкам необхідний додатковий захист

27 квітня 2024, 07:12
Поділіться публікацією:

Україна так довго чекала від США 31 танк Abrams, говорилося про те, що саме постачання цієї техніки може зіграти ледь не вирішальне значення у війні. І тепер раптом з'явилася новина Associated Press про те, що українське командування ухвалило рішення у непростій ситуації щодо відведення з лінії фронту американських танків Abrams M1A1. Начебто однією з причин такого рішення є використання окупантами БПЛА. Чому Україна могла відвести танки Abrams від лінії фронту? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, проаналізувавши думки експертів.

Що не так із танками Abrams: чому вони більше не допоможуть ЗСУ на фронті

Танки Abrams. Фото: із відкритих джерел

Вогнева міць броньованої техніки суттєво знизилася

Командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко в ефірі "24 каналу" заявив, що ЗСУ справді могли відвести від лінії фронту американські танки Abrams.

За його словами, вогнева міць броньованої техніки суттєво знизилася. Експерт зазначив, що і вогнева міць, і актуальність броньованої техніки на полі бою опустилася у рази з появою безпілотних систем.

"Саме тому деякі позиції броньованої техніки краще зберегти для того, щоби можна було застосувати на окремих відрізках під спеціальні операції", — сказав Юрій Федоренко.

На думку бійця, загалом те, що безпілотні системи нівелювали актуальність броньованої техніки — хороша новина, оскільки російські війська перевершують Сили оборони України за кількістю броньованих засобів — як танків, так і БМП.

Федоренко вважає, що якби не було БПЛА, це серйозно ускладнило б ситуацію на фронті.

Танки Abrams стали головною метою для російських дронів

Експерти порталу Defense Express вважають, що танки Abrams M1A1 створювалися не для того, щоб їх використовували в піхотних штурмах на полі бою в Україні. Крім того, ЗСУ отримали їх надто малу кількість і бронемашини не стали "геймченджером".

Експерти вважають, що відведення американських танків з поля бою сталося через те, що вони не виправдали очікувань. Є ціла низка причин, чому військова техніка США не була ефективною на війні в Україні.

"Ці машини розроблялися і концептуально не призначалися для штурмових протипіхотних завдань. Для розуміння, осколково-фугасні та протипіхотні боєприпаси в Leopard 2 та Abrams з'явилися лише у 2000-х роках", — зазначили експерти.

В підсумку експерти наголосили, що на полі бою стоять тисячі спалених російських танків. Натомість Abrams пошкодили лише п'ять. Отже, не можна стверджувати, що саме танки США не придатні для війни, яка відбувається в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — останні дії різних гравців навколо війни в Україні: що відбувається і до чого готуватись.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини