RU
 

ЗСУ відбили штурми росіян на семи напрямках

Текст: ,  27 квітня 2024, 07:45
0
868
ЗСУ відбили штурми росіян на семи напрямках
Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook
ЗСУ стримують російські атаки на сході і півдні України

Сили оборони завдали більше 20 ударів по районах зосередження ворога, складах, засобах ППО і РЕБ.

За минулу добу на фронті відбулося 94 бойових зіткнення. Більшість атак російські агресори здіснили на Донбасі, повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні в суботу, 27 квітня.

Так, вчора ворог завдав 12 ракетних та 76 авіаційних ударів, здійснив 83 обстріли з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

На Куп’янському напрямку ЗСУ відбили 10 атак в районах населених пунктів Кислівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку росіяни 14 разів атакували позиції наших військ в районах населених пунктів Дружелюбівка Харківської області; Греківка та Серебрянське лісництво Луганської області; Терни та південніше Зарічного на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили 10 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської та Новий, Виїмка, Спірне, Іванівське і Кліщіївка Донецької областей.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 29 атак в районах населених пунктів Архангельське, Керамік, Очеретине, Семенівка, Уманське, Калинове.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжували стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Пречистівка та Урожайне, де ворог 17 разів намагався прорвати оборону.

На Оріхівському напрямку росіяни три рази атакували позиції ЗСУ в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку ворог здійснив чотри безуспішні спроби вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Водночас, минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу противника. А ракетні війська завдали ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 1 складу боєприпасів, 3 засобах ППО, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів.

Нагадаємо, росіяни намагаються обійти місто Часів Яр по флангах через інші населені пункти Донецької області. За останній тижень ворог не мав успіхів, щоб наблизитися до реалізації цього плану, стверджують в ОСУВ Хортиця.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
У Криму пенсіонерку заарештували на п'ять діб за картинку з тризубом
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Україна наздогнала Росію за аналогами "шахедів"
Удар по Запоріжжю: в ОВА показали наслідки
Литва не висилатиме чоловіків-українці, але для них можливі обмеження
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: УкраинавойнаВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі