Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ракетний удар РФ: як Харків від сотень жертв врятувало диво, куди цілився ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракетний удар РФ: як Харків від сотень жертв врятувало диво, куди цілився ворог

У Харкові уточнили наслідки нічного удару

27 квітня 2024, 07:57 comments10252
Поділіться публікацією:

Цієї ночі та під ранок країна-агресор атакувала Україну зі стратегічних бомбардувальників Ту-95 та "Кинжалами". На жаль, нічні "прильоти" не оминули Харків. Під ударом опинилася медустанова, в корпусах якої на момент ракетного обстрілу були люди. Як повідомляє портал "Коментарі", про це розповів мер Харкова Ігор Терехов.

Ракетний удар РФ: як Харків від сотень жертв врятувало диво, куди цілився ворог

Удар по Харкову. Фото: ДСНС

Міський голова зазначив, що на момент атаки в медустанові знаходилося більше тисячі осіб – 900 пацієнтів та 250 осіб персоналу.

"На щастя, ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу — в іншому випадку важко уявити кількість загиблих та постраждалих. Є одна поранена людина, ступінь — легкий", — додав мер.

Щодо руйнувань – від вибухової хвилі постраждало кілька будівель: вибиті шибки, пошкоджені дахи, лінії електропередач, водопровід та інші інженерні комунікації. На місці працюють усі відповідні служби.

Зазначимо, вночі 27 квітня російські війська вкотре вдарили Україною за допомогою крилатих та аеробалістичних ракет. У Повітряних силах оголосили на сполох і повідомили про зліт російського Ту-95МС з аеродрому "Оленья", який тримав курс на південний схід.

Російські окупанти намагалися потрапити до логістичних вузлів і з енергетики.

Зокрема, було атаковано Дніпро, Стрий та Харків.

Раніше глава російського оборонного відомства Сергій Шойгу повідомив про плани Кремля "підвищити інтенсивність" атак на Україну. Про це він заявив на засіданні колегії міністерства оборони РФ.

"ЗС РФ підвищать інтенсивність ударів по логістичних центрах та базах зберігання західної зброї в Україні", — цинічно сказав російський міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — останні дії різних гравців навколо війни в Україні: що відбувається і до чого готуватись.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини