Згідно з новими розрахунками, українці, які працюють із середньою зарплатою 10 000 гривень, можуть бути приємно здивовані розміром своєї майбутньої пенсії. За даними Пенсійного фонду України, при цьому рівні оплати праці та 35 роках стажу, розмір пенсії може становити всього 2818,8 гривні.

Це випливає з розрахунків, проведених на основі середньої зарплати в країні, яка за останні три роки складала 16 836 гривень. З такими показниками, співвідношення зарплати у 10 000 гривень до середньої зарплати становить 0,59.

Українські пенсіонери, які продовжують працювати, отримують у середньому 6 000 гривень. Загалом, пенсію отримують близько 10,1 мільйона осіб, із них 2,6 мільйона отримують менш як 3 000 гривень, а 1,2 мільйона отримують пенсії від 10 000 гривень.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

На жаль, за відповідними стандартами міжнародних організацій, українська пенсійна система надає лише 30% звичного доходу працівникам на заслуженому відпочинку, що не відповідає рекомендаціям щодо мінімального гарантованого доходу у 40%.

Популярне: