RU
 

ЗСУ розповіли про ситуацію в Очеретиному

Текст: ,  27 квітня 2024, 14:45
0
7751
ЗСУ розповіли про ситуацію в Очеретиному
Фото: Генштаб ЗСУ / Facebook
ЗСУ ведуть запеклі бої на Донбасі

Частина населеного пункту, в яку прорвався ворог, перебуває під вогневим контролем ЗСУ, стверджують в ОСУВ Хортиця.

Українські віськові утримують дві третини сіл Очеретиного та Соловйового у Донецькій області. Про це сказав речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин в ефірі телемарафону у суботу, 27 квітня.

За його словами, щоб мати змогу прорвати оборону ЗСУ на напрямку Новобахмутівка – Очеретине, росіяни задіяли там додаткові резерви – 55-ту мотострілецьку бригаду ЗС РФ.

"Наразі дві треті селища Очеретине під нашим контролем. Частина населеного пункту, в яку прорвався ворог, перебуває під нашим вогневим контролем. Противника блоковано, і вживаються заходи для вибиття його звідти. Там тривають важкі бої, але ситуація контрольована", – запевнив Волошин.

Він стверджує, що в Соловйовому ситуація приблизно така ж – приблизно дві треті населеного пункту під контролем ЗСУ, а та частина населеного пункту, в яку також прорвався противник, перебуває під вогневим контролем. Там наразі також тривають важкі бої.

Нагадаємо, два дні тому росіяни прорвалися у село Очеретине на північний захід від Авдіївки. Це загрожує обвалом всієї оборонної лінії на Покровському напрямку, створення якої українське командування було змушене розпочати після виходу з Авдіївки.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Орбан заявив, що підтримує "мирний план" Китаю щодо України
Зеленський пообіцяв відповідь на дії РФ
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Німеччина купить для України три системи HIMARS
У Telegram-каналах поширюють фейкові графіки вимкнення світла - Укренерго
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: УкраинавойнадонбассВСУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі