Головна Новини Суспільство Війна з Росією Наступ РФ на Очеретине: чому розвалюється оборона ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Наступ РФ на Очеретине: чому розвалюється оборона ЗСУ

Окупанти захопили два населені пункти поблизу Авдіївки

27 квітня 2024, 17:52 comments2208
Поділіться публікацією:

Російські загарбники захопили села Соловйове та Семенівку, охопивши фланги угруповання, що тримало лінію Бердичі-Семенівка, пише колишній командира роти 47-ї окремої механізованої бригади, офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Наступ РФ на Очеретине: чому розвалюється оборона ЗСУ

Ворог продовжує наступати на Авдіївському напрямку. Фото з відкритих джерел

За словами офіцера ЗСУ, тепер найбільш адекватним рішенням є відступ на нові рубежі, оскільки система оборони Очеретине-Орлівка сиплеться.

Також, відзначив військовослужбовець, необхідно перегрупувати та, швидше за все, відвести угрупування, яке тримає оборону вздовж каналу навпроти Орлівки.

"Я і багато добрих українців в один голос попереджали, що ворог буде намагатися пройти через Бердичі або північніше, щоб не штурмувати оборонну лінію по каналах в лоб. Росіяни зробили прогнозовані кроки, але брак людей та засобів вогневого ураження не дозволили нам організувати належну оборону", — додав Микола Мельник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на початку квітня російські загарбники почали активно застосовувати на полі бою біля Красногорівки Донецької області танки Т-72, обшиті металевою конструкцією. Як повідомляє видання Forbes, "танки-черепахи" виявилися ефективними, але незабаром ворог не зможе використовувати їх. Такі танки втрачають можливість крутити баштою та спостерігати за полем бою. Але при цьому вони виконують поставлену задачу — підвезення піхоти до окопів ЗСУ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російська армія прорвала оборону Збройних сил України на Куп'янському напрямку та захопила село Кислівка. "О 10 годині ранку росіяни розпочали масовані наступальні дії у Кислівці. Під кінець доби вони закріпилися у населеному пункті. Місцем удару обрали підрозділ ТрО, який обмежений в силах та засобах. Хлопцям прикро втрачати позиції, але без підтримки тяжкого озброєння ситуація може суттєво погіршитися", — пише Deep State. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини