Допомога США вже впливає на ситуацію на фронті — думка

Євген Дикий. Фото: focus.ua

Майбутнє надходження допомоги зі США дозволило Силам оборони України збільшити використання снарядів — це позитивно позначається на бойових діях. Ситуація на фронті залишається важкою, але російським окупантам не вдалося прорвати його на жодній із ділянок. Про це сьогодні, 27 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів екскомандир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий.

“Допомога починає впливати вже. Хоча фізично ті боєприпаси, які постачаються нам Сполученими Штатами Америки в новому пакеті, ще десь у дорозі, це вже дозволило нам різко збільшити ті норми, за якими виділяються боєприпаси нашій артилерії. Тому що поки не було зрозуміло, чи проголосують за пакет допомоги, були дуже жорсткі обмеження щодо використання й артилерійських снарядів, і мін. Тримали недоторканний запас на випадок якихось можливих ворожих проривів. Зараз допомога проголосована, фізично відвантажена і в дорозі, і тому ми дозволили собі цей запас використовувати. І вже зараз змінюються норми видачі снарядів на кожне наше знаряддя, на кожен наш міномет”, — пояснив він.

У Збройних силах України залишається критичний дефіцит особового складу, який не зможуть поповнити партнери. Цю проблему необхідно вирішити всередині країни, зазначив Дикий.

“Останні пів року ми були в умовах критичних дефіцитів — це дефіцит снарядів і дефіцит людей. І тепер дефіцит снарядів скінчився, одну з двох критичних проблем вирішили. Але друга проблема нікуди не поділася. І це те, що американська допомога не вирішує. Це те, що повинні вирішити ми самі”, — резюмував він.

Читайте також: Більше засобів захисту та ураження: як вплине західна допомога ЗСУ на ситуацію на лінії фронту — думка оглядача

Прямий ефір