Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки ще систем Patriot потрібно Україні для захисту неба
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки ще систем Patriot потрібно Україні для захисту неба

Для захисту неба ЗСУ потрібно ще щонайменше сім систем Patriot

27 квітня 2024, 21:38
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно щонайменше сім систем ППО Patriot.

Стало відомо, скільки ще систем Patriot потрібно Україні для захисту неба

Україні не вистачає Patriot. Фото з відкритих джерел

Він закликав партнерів не втрачати час, продемонструвати рішучість та якнайшвидше передати Україні додаткові Patriot.

"Дякую всім партнерам, які вже допомогли нам з ППО. Зараз кожна система для захисту неба, кожна протиракета – це буквально захист життя. І важливо, щоб усі нові домовленості з партнерами, які вже є на посилення нашої ППО, важливо, щоб кожна ініціатива друзів України допомогти, зокрема, з пошуком і постачанням Patriot, – щоб усе це спрацювало якнайшвидше. Сім систем потрібні Україні – і це мінімум. Ці Patriot є в партнерів. Російські терористи бачать, що в партнерів, на жаль, немає зараз для Європи такої ж рішучості в захисті від терору, яку вони продемонстрували на Близькому Сході. Але все ж є можливість надати необхідну кількість та якість систем ППО", — заявив Володимир Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на початку квітня російські загарбники почали активно застосовувати на полі бою біля Красногорівки Донецької області танки Т-72, обшиті металевою конструкцією. Як повідомляє видання Forbes, "танки-черепахи" виявилися ефективними, але незабаром ворог не зможе використовувати їх. Такі танки втрачають можливість крутити баштою та спостерігати за полем бою. Але при цьому вони виконують поставлену задачу — підвезення піхоти до окопів ЗСУ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російська армія прорвала оборону Збройних сил України на Куп'янському напрямку та захопила село Кислівка. "О 10 годині ранку росіяни розпочали масовані наступальні дії у Кислівці. Під кінець доби вони закріпилися у населеному пункті. Місцем удару обрали підрозділ ТрО, який обмежений в силах та засобах. Хлопцям прикро втрачати позиції, але без підтримки тяжкого озброєння ситуація може суттєво погіршитися" — пише Deep State. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини