RU
 

Росіяни закріпилися в частині Очеретиного

Текст: ,  27 квітня 2024, 21:51
0
4004
Росіяни закріпилися в частині Очеретиного
Фото: Getty Images
Бої за Очеретине тривають

Аналітичний проєкт DeepState повідомив про захоплення окупантами села Бердичі південніше Очеретиного.

Росіяни закріпилися в частині селища Очеретине на Донеччині, повідомив речник угруповання військ Хортиця Назар Волошин в ефірі телемарафону. 

"Ворогу вдалося прорватися й закріпитися в певній частині цього населеного пункту (Очеретиного). Наразі частина, в якій знаходиться противник, перебуває під нашим вогневим контролем. Вживаються всі заходи, щоб вибити ворога звідти, тривають важкі бої. Ситуація контролюється підрозділами Сил оборони", - заявив Волошин.

За його словами, в районі Очеретиного росіяни задіяли 4 бригади своїх збройних сил.

"З нашого боку вживаються всі заходи для стабілізації обстановки на Авдіївському напрямку та повернення контролю над Очеретиним. З цією метою введено додаткові сили та засоби з резерву", - сказав речник.

Разом з тим, аналітичний проєкт DeepState повідомив про захоплення окупантами села Бердичі південніше Очеретиного: "Кацапи захопили Бердичі, вивісивши на західних околицях села свою ганчірку. Бої на захід від Бердичів тривають. Сили оборони ведуть ар'єргардні бої. Утримувати лінію зіткнення в нинішньому вигляді неможливо, тому відхід з північних околиць села є вимушеною мірою. Але найголовніше — це збереження особового складу".

Нагадаємо, що два дні тому росіяни прорвалися у село Очеретине на північний захід від Авдіївки. Це загрожує обвалом всієї оборонної лінії на Покровському напрямку, створення якої українське командування було змушене розпочати після виходу з Авдіївки.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: Донецька область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі