Найінтенсивніші бої за Часів Яр тільки зараз починаються, — Дикий

Часів Яр. Фото: novosti.dn.ua

Армія РФ максимально намагається зробити все можливе на лінії фронту до приходу в Україну допомоги від США. Найгарячіша точка — Часів Яр (Донецька обл.). Збройні сили РФ всіляко намагаються роздобути панівні висоти, щоб вести подальшу боротьбу за території й розстрілювати Костянтинівку, Дружківку, Слов’янськ і Краматорськ. Про це сьогодні, 27 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів екскомандир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий.

“Росіяни дуже поспішають. Вони намагаються вичавити максимум, поки основний обсяг допомоги США не доїхав. І, найімовірніше, вони зараз зупиняться на дуже багатьох ділянках, а на двох-трьох ключових сконцентруються і будуть перекидати туди підкріплення”, — сказав він.

Найгострішою точкою фронту залишається район міста Часів Яр, де армія РФ намагається зайняти панівні висоти, зазначив експерт.

“Битва за Часів Яр вступає в найрішучішу фазу. Росіяни зараз будуть дуже поспішати зайняти Часів Яр до прибуття основного обсягу американської допомоги, бо якщо вони встигнуть це зараз зробити, то навіть з американською допомогою нам потім їх звідти вибити буде вкрай важко. А вони зможуть із панівних висот у районі Часового Яру якщо не окупувати території, то, як мінімум, розстрілювати велику агломерацію: Костянтинівка, Дружківка, Слов’янськ, Краматорськ. Ці чотири міста з прифронтових стануть зоною бойових дій. Зрозуміло, зараз завдання наших захисників цього не допустити. І ось битва за Часів Яр зараз іде дуже запекла. Найінтенсивніші бої тільки зараз починаються”, — розповів він.

Не тільки на захопленні Часового Яру зосередилася армія РФ. Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в певній частині селища Очеретине (Донецька обл.).

“Очеретине (Донецька обл.) — це населений пункт, де армії РФ вдалося домогтися максимального успіху, і вони спробують його розвивати”, — резюмував Дикий.

Читайте також: Часів Яр — найгостріша точка, але ворог промацує українські позиції на різних ділянках фронту — аналіз ситуації від експерта

Прямий ефір