Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №9453, який пропонує внести зміни до статті 63 Закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Ці зміни розширюють перелік підстав, за якими може бути припинена виплата пенсій.

Додаткові підстави для припинення виплати пенсій:

Заява пенсіонера: якщо пенсіонер тимчасово виїжджає за кордон, він може подати заяву про припинення виплати пенсії на цей період.

Смерть, зникнення безвісти або оголошення померлим: виплата пенсії припиняється у разі смерті пенсіонера, визнання його безвісно відсутнім або оголошення померлим в установленому законом порядку.

Статус особи, зниклої безвісти за особливих обставин: якщо пенсіонеру надано статус особи, зниклої безвісти за особливих обставин, виплата пенсії також припиняється.

Непроходження фізичної ідентифікації: у випадках, передбачених законодавством, пенсіонер може бути позбавлений виплат, якщо не пройде фізичну ідентифікацію.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Важливо: у разі усунення причин, через які пенсію було припинено (крім смерті), її виплату буде відновлено.

Нагадаємо, що раніше до переліку підстав для припинення виплати пенсій входили: смерть пенсіонера; неотримання пенсії протягом 6 місяців поспіль; виїзд за кордон на постійне місце проживання.

Популярне: